MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Garnalen binnenkort niet meer naar Marokko

10 oktober 2007 | in Economie | 5 Reacties

garnalenpellerSlecht nieuws voor de Marokkaanse garnalenpellers. Binnenkort zullen ze waarschijnlijk zonder werk zitten. Nederlandse garnalen zullen dan namelijk niet meer naar Marokko worden getransporteerd om gepeld te worden. Een Nederlands bedrijf heeft een pelmachine ontwikkeld, waardoor de garnalen hier gepeld en direct op de markt gebracht kunnen worden. Dat zei directeur Eric van As van versvishandel Jan van As dinsdag bij de presentatie van de European Fine Food Fair (EFFF) in Houthem.

Omdat de garnalen nu op transport moeten naar Marokko en weer terug, moeten ze worden geconserveerd, meldt het VARA-programma Kassa. De Belgen pellen hun garnalen zelf en verkopen die binnen enkele dagen, die zijn dus niet geconserveerd. Daardoor hebben de Belgen een voorsprong op de Nederlandse garnalen. Ze zijn gewoon verser. ,,Maar dat zal niet lang meer duren, bovendien worden Nederlandse garnalen binnenkort goedkoper omdat het transport wegvalt”, aldus van As.

Er zijn 5 reacties

 1. fatima
  10 oktober 2007 om 11:22 uur.

  JAMMER, het zal economisch niet goed uitpakken voor Marokko.

 2. Rachid
  10 oktober 2007 om 11:55 uur.

  Heel erg jammer voor 10 tallen medewerkers in Marokko.
  Nog meer reden om in Marokko zelf banen te ontwikkelnen

 3. kano
  10 oktober 2007 om 06:27 uur.

  het bedrijf moet gewoon blijven draaien, iets anders verzinnen, of de marokkaanse garnalen pellen, en naar andere landen verkopen.

 4. Nordin
  10 oktober 2007 om 11:04 uur.

  Er werken duizenden mensen in de garnalen branche en daranaast zijn er ook 1000 familieleden afhankelijk van deze werknemers. Dus niet tiental zoal sboven staat. Bovendien moet de Marokkaanse overheid iets doen ipv homobars openen in Marrakech.
  ciao

 5. Le Parisien
  11 oktober 2007 om 10:56 uur.

  @ Nordin

  Waaruit kun jij concluderen dat de Overheid actief een rol speelt in het creeren van ”Homobars” in Marokko. Laat ik een ding zeggen; Marrakech kent inderdaad een aantal Homobars. Of deze daadwerkelijk door de Overheid worden gefinancierd, lijkt me broodje aap verhaal.

Plaats je reactie