MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongeren Slotervaart misdragen zich weer

17 oktober 2007 | in Marokko | 8 Reacties

="politiebureauDinsdagmiddag gooiden jongeren in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart een stoeptegel door de ruit van een busje van een cameraploeg. Het team van het bedrijf Dutchview was in de wijk om beelden te maken voor actualiteitenprogramma EénVandaag naar aanleiding van de onrust in het stadsdeel. Het camerateam wilde onder andere beelden opnemen van een auto die maandagavond in brand was gestoken. Maar daar waren de jongeren het niet mee eens, zo meldt een politiewoordvoerder.

De jongeren zouden volgens Elsevier een steen, vermoedelijk een stoeptegel, door de ruit van het busje hebben gegooid. Een woordvoerder van het actualiteitenprogramma zegt dat de jongeren meerdere keren terugkeerden om stukken stoeptegel naar het busje te gooien waarna ze wegrenden. Geen van de inzittenden raakte gewond.

Dinsdagavond rond 23.15 uur is bij het August Allebéplein ook een auto in brand gestoken.

Beelden van het politiebureau op het August Allebéplein (waar Bilal werd neergeschoten) en de aangrenzende El Ouma moskee (waar de gebedsdienst voor Bilal plaats vond):
politiebureau en de moskee

politiebureau en de moskee

Beschadigde ruiten van het politiebureau

Er zijn 8 reacties

 1. Halu
  17 oktober 2007 om 10:32 uur.

  ‘Theedrinken lost niks op’
  AMSTERDAM – De Amsterdamse afdeling van politievakbond ACP vindt dat het hoog tijd is voor een hardere aanpak van rel-Marokkanen op straat. ‘Theedrinken lost niks op’

  .„Zoals het tot op heden is gegaan, werkt het niet. Er moet anders worden opgetreden”, aldus voorzitter Cees van der Roer, die zelf op het bureau August Allebéplein werkt.

  Volgens Van der Roer krijgt de politie nu niet genoeg bevoegdheden van burgemeester Job Cohen. „De druk en frustratie bij collega’s is hoog. Theedrinken alleen lost niets op. Als zelfs imams en ouders geen vat op deze knapen krijgen, moeten we misschien wat radicaler optreden. “

  Een woordvoerder van het politiekorps Amsterdam-Amstelland liet in een reactie weten dat het de harde aanpak niet schuwt als dat nodig is. „Laat er geen enkel misverstand over bestaan dat wij dan keihard optreden”, aldus een woordvoerder.

  Volgens hem investeerde de politie de afgelopen dagen vooral in het voorkomen van ongeregeldheden, door jongerenwerkers en buurtvaders in te schakelen. Een kleine groep schopte vervolgens toch onverwacht rellen. „Je kan nooit helemaal voorkomen dat ergens iets gebeurt. Maar we weten in welke groep we de daders moeten zoeken. Als we ze kunnen pakken, zullen we dat niet nalaten.”

  De Volkskrant schreef vanmorgen dat de politie in de hoofdstad ernstig verdeeld is over de aanpak van criminele Marokkanen. De straatagenten die dagelijks worden uitgescholden en geintimideerd, willen een harde aanpak. Een andere groep wil ‘in gesprek blijven’.

  Stadsdeelvoorzitter Marcouch (zelf Marokkaan) dringt al langer aan op hardere aanpak. ‘Op een gegeven moment moet je je gezag laten gelden’. Dat maandag als gevolg van het ‘laten we de vrede bewaren beleid’ geen arrestaties zijn verricht onder de stenengooiers vindt Marcouch vreselijk. ‘Het gaat om een groepje tuig dat misbruik maakt van de situatie’. ‘Je hebt hier te maken met een groep die de straat terroriseert en aan alles lak heeft. Die gasten nemen je in de maling.

  Hoop dat ze doorzetten , het is afgelopen met 20 jaar straat terreur.

 2. sandokando
  17 oktober 2007 om 11:59 uur.

  Ik hoop ook dat ze doorzetten. Wat mij betreft mag er een soort van strafkamp komen waar dit schorem een tijd ingaat.Gaan ze daar maar een tijdje nadenken wat ze verder willen met hun leven.

 3. dre
  18 oktober 2007 om 01:51 uur.

  Vraag me af of degenen di dit keer op keer doen psychisch wel in orde zijn.
  Ook bij mij in utrecht valt het op dat veel jongeren gewoon gestoord gedrag vertonen.
  Dit heeft ook niks met achtergesteld voelen te maken,dit kun je eerder plaatsen in geestelijke achterstand hebben.

 4. Balou
  18 oktober 2007 om 11:37 uur.

  Ik denk dat er nu toch iets gaat en moet gebeuren , kan zo echt niet langer ” de Marokkaan heeft het helemaal verbruid in Nederland . En de derde en vierde generatie hebben het helemaal zelf gedaan en voor alle anderen helemaal verknalt !

 5. gast
  18 oktober 2007 om 06:16 uur.

  Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Of je laat ze hun gang gaan en zelf fulltime bonnetjes uit schrijven, daar is de politie erg goed in, of je doet meer aan preventie en veiligheid in plaats van die kinderachtige bekeuringen. Maar in beide uitblinken kan niet!

  Het is nu, overgens te laat om aan preventie te doen. Men moet handelen. En als het ministerie van binnenlandse zaken gaat zeuren over te weinig uit geschreven bekeuringen, geef ze gewoon een dikke vinger.

 6. salam
  18 oktober 2007 om 09:26 uur.

  ik heb de oplossing voor dit probleem gevonden,en dat is wij marokkanen moeten niet de straat op gaan als er iets met onze broeders en zusters gebeurd is,maar ook de straat opgaan als een van ons iets hebben misdaan .

 7. Berkany
  21 oktober 2007 om 03:23 uur.

  Ik ben SALAM helemaal eens waar zijn marokkaanse ouders gebleven , stiekem in moskees zitten en praten ,kom op de straat op en tegen die rotte eieren praten en hun corigeren op hun fouten.

 8. N Nador
  28 januari 2013 om 11:50 uur.

  Er gebeuren laatste tijd zo veel dingen, maar zodra een marokkaan het weer heeft gedaan dan is er weer een hele nieuws op tv ENZ. ( schande!)

Plaats je reactie