MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlands aan Arabische universiteit

17 oktober 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

Nederlands aan Arabische universiteitMarokko biedt als eerste land in de Arabische wereld Nederlands op universitair niveau. In januari 2008 begint de letterenfaculteit van de HassanII-universiteit van Casablanca met de eerste lessen Nederlands. De lessen zijn bedoeld voor studenten van de universiteit. Het project wordt medegefinancierd door de Nederlandse Taalunie schrijft De Telegraaf.

Het onderwijsprogramma Nederlands zal worden gedragen door Marokkaanse docenten van de HassanII-universiteit, van wie de Taalunie de opleiding meefinanciert, en moedertaalsprekers. De eerste werknemer is docent en journalist Kees Beekmans, auteur van het boek ‘Marokko voor Beginners’.

Noord-Afrika en de Arabische wereld waren tot nu toe blinde vlekken op de kaart, aldus Marc le Clercq van de Nederlandse Taalunie, een verdragsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van taalbeleid. Op dit moment wordt buiten het Nederlandse taalgebied op tweehonderd universiteiten in veertig landen Nederlands gegeven, onder meer aan de universiteit van de Turkse hoofdstad Ankara. Er zijn plannen om in het studiejaar 2008-2009 lessen Nederlands te beginnen aan de universiteit van de Egyptische hoofdstad Caïro, waar al een Nederlands instituut is gevestigd.

Er zijn 3 reacties

 1. Mostafa
  19 oktober 2007 om 08:43 uur.

  Goed idee, maar ik hoop dat de Marokkanen daar geen Nederlandse krant lezen!!!of is het Te moeilijk?

 2. mjahed
  20 oktober 2007 om 10:43 uur.

  Rot toch op, wat stelt Nederlands nou voor in de internationale betrekkingen, 0,0!!!
  En ik denk niet dat veel mensen zich zullen aanmelden voor studie Nederlands in Marokko, het is nou nie bepaald een taal wat lekker tot de verbeelding spreekt.

 3. adil
  20 oktober 2007 om 11:45 uur.

  hahah je hebt ook nog de morgen en de standard enz belgiesche kranten!!!!!

Plaats je reactie