MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Methodiek tegen radicalisering van jongeren

18 oktober 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

bomHet Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland (SMN), het Inspraakorgaan Turken (IOT) en het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) presenteren een nieuwe methodiek voor het tegengaan van radicalisering van jongeren. Dit vindt plaats tijdens een conferentie op donderdag 18 oktober in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Tijdens de conferentie op 18 oktober zal minister Ella Vogelaar via een videoboodschap haar reactie geven op de nieuwe methodiek. Daarnaast zal met de aanwezigen en een panel bestaande uit deskundigen en jongeren gediscussieerd worden over het fenomeen radicalisering en de bestrijding daarvan.

“Een sterke identiteit is een weerbare identiteit” is het uitgangspunt van de ontwikkelde methodiek “Empowerment van moslimjongeren: Hoe zet ik een succesvol empowerment programma op?”. Het doel van het empowerment programma is dan ook het versterken van de eigen identiteit van moslimjongeren, rekening houdend met de democratische uitgangspunten en verworvenheden van de Nederlandse samenleving.

De methodiek bestaat uit een handleiding voor het opzetten van een empowerment programma en een DVD. De methodiek is bedoeld voor mensen uit het onderwijs en het welzijnswerk en beschrijft ervaringen en inzichten om weerbaarheid tegen radicalisering te versterken. De DVD bevat impressiefilmpjes van de activiteiten van SMN, IOT en SIO waarop de handleiding gebaseerd is.

SMN, IOT en SIO zijn onderdeel van de samenwerkingsverbanden van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM), het officiële overlegorgaan van de Nederlandse regering op het gebied van integratie en participatie van etnische minderheden in Nederland. De missie van deze landelijke organisaties is het verbeteren van de maatschappelijke positie van hun achterbannen in de Nederlandse samenleving en het versterken van de eigen gemeenschap.

Er zijn 2 reacties

 1. Mostafa
  18 oktober 2007 om 08:24 uur.

  Het strijd tegen loslopende hersenspoelers die van buiten Nederland komen (zoals de gevluchte syrier, de heersenspoeler van B.) heeft wel zin en misschien ook vruchten!
  Moslims en niet-moslims moeten hand in hand tegen deze criminelen (namens de islam ) strijden.
  Een ding is duidelijk: Bin Laden heeft 15 kinderen en zoveel vrouwen.Deze stuurde mensen naar zogenaamde het Paradijs en de Maagden, maar waarom stuurde hij geen 1 zoon van hem naar
  dat beloofde Paradijs?!Vinden zij die maagden niets?
  Wil Bin Laden géén paradijs voor zijn eigen kinderen?
  Het is gewoon een ZOOOOOTJE.

 2. ghalil
  23 oktober 2007 om 11:12 uur.

  waar paradijs
  zo kom je de paradijs niet in
  ik begrijp nog steeds niet waarom ze dan islam als dekmantel gebruiken

Plaats je reactie