MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aarzelend Marokko wint met 2-0

19 oktober 2007 | in Sport | 9 Reacties

Het marokkaans elftalIn zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Marokko heeft Henri Michel niet weten te overtuigen. In Rabat werd met 2-0 gewonnen van Namibië, maar het spel van Marokko was bedroevend. Zo begon Marokko de wedstrijd rustig en met redelijk veel balbezit. Dit leverde wat kleine kansen op voor Marokko. Er waren kansen voor Boukhari, Kharja en Baha, maar zij wisten het net niet te vinden. Marokko wist te ontsnappen aan een achterstand, nadat Namibië bijna door een vrije trap op de lat wist te schieten.

In de tweede helft ging het op de zelfde tempo door. Talal el Karkouri wist in dode spelmomenten met het hoofd gevaarlijk te zijn, maar kopte bij de eerste corner in de tweede helft naast. Namibië wist vanuit het niets een kans te creëren na knullig balverlies, maar keeper Nadir Lamyaghri wist Namibië op 0-0 te houden. In de 70e minuut was het eindelijk raak. Soufian Alloudi kon net de buiten 16-meter gebied een hard schot loslaten en daarmee de keeper van Namibië kansloos achter liet. Na het doelpunt van Alloudi wist Marokko de wedstrijd nog steeds niet om te buigen. Zo bleef het toch chaotisch tot het einde. Marokko kreeg nog een corner in de laatste minuut van de wedstrijd. Talal el Karkouri kon de bal bij de tweede paal vrij inkoppen en wist Marokko op een eindstand te brengen van 2-0.

Al met al was het een matige wedstrijd van Marokko. Het Marokko dat ooit op de 10e plek van de wereld, nu 38, heeft gestaan wist een Namibië dat op de 108e plek staat niet overtuigend opzij te zetten, schrijft Soccernews.

Marokko speelde met de volgende opstelling:
Nader Lemegyari
Michael Basser
Talal el Karkouri
Badr el Kaddouri
Abdeslam Ouaddou
Nabil Baha
Youssef Safri
Houssine Kharja
Nordin Boukhari
Youssef Hadji
Marouane Chamakh

De doelpunten kunnen hier bekeken worden.

Er zijn 9 reacties

 1. ibrahim
  19 oktober 2007 om 12:03 uur.

  hopelijk gaat marokko knallen in ghana… heb de wedstrijd niet gezien maar zoals ik het lees is het een beetje geflateerde uitslag… heb er de volste vertrouwen in dat marokko de cup gaat pakken in ghana… eindelijk een x geen marokaanse coach die alleen maar marokaanse spelers opstelt van marokko

 2. kano
  19 oktober 2007 om 01:56 uur.

  het was een gare wedsrijd

 3. roudany
  19 oktober 2007 om 03:18 uur.

  Ik stel voor om Badou zaki terug te hallen als bondscaoch.
  hij heeft als speler {keper} en als caoch goed werk geleverd.
  Maar zolang die corupte politici de touwtjes in handen hebben, worden er geen resultaten geboekt.

 4. hassanhasson
  19 oktober 2007 om 04:53 uur.

  niet gezien!
  Wanneer spelen ze weer?
  weet iemand dat!

 5. said
  20 oktober 2007 om 06:48 uur.

  ze spelen 16 nov 2007 in Frankrijk tegen de fransen

 6. mocroboy
  20 oktober 2007 om 08:31 uur.

  marocco moet in de africa cup tegen

  Groep A:
  Ghana
  Guinea
  Namibië
  Marokko

  haha eindelijk niet tegen dat foetelende tunesie haha

 7. Rachid
  21 oktober 2007 om 02:15 uur.

  Ik heb de wedstrijd gezien, ik vond het een zeer matige wedstrijd met een zeer laag tempo. Namibie had niets te vertellen omdat ze werkelijk super slecht zijn en marokko kon in de 2de helft totaal geen lijn in het spel krijgen mede ook door de vele wissels. Ik heb wel een goede hoop voor de africa cup.

 8. Abderrahim
  21 oktober 2007 om 07:15 uur.

  Sorry maar hebben we dan ooit ander voetbal van ze gezien, dan een en al chaos, door elkaar rennen als scharrelkippen en ego-gedrag??

 9. Yousra
  12 november 2007 om 08:47 uur.

  he mocro boy hoebedoel je niet tegen tunesie
  lekker dat tunesie gewonen heeft van de morokaanen kan je niet tegen he

  maar ik hoop voor je moroko wint van die andere voetballers

Plaats je reactie