MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Telegraaf veroordeeld tot rectificatie

22 oktober 2007 | in Media | 5 Reacties

JustitiaDe voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft De Telegraaf veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie van de beweringen gedaan in De Telegraaf van zaterdag 4 augustus 2007. Het gaat om een paginagroot artikel van de hand van Joost de Haas onder de kop “Meer Moslimmacht” en als subkop “Bouyafa, nieuwe gesprekspartner regering, werkt mee aan heimelijke plannen” en “Opvolger imam Haselhoef duikt op in onderzoek veiligheidsdiensten”.

In het artikel staat dat Yahia Bouyafa, voorzitter van de Contact Groep Islam, de officiële gesprekspartner van minister Vogelaar, volgens geheime informatie van inlichtingendiensten nauw betrokken is bij de Moslim Broederschap en meewerkt aan “verhulde intredestrategie” teneinde de Sharia in Nederland in te voeren.

De voorzieningenrechter heeft bij vonnis van 18 oktober 2007 geoordeeld dat de beweringen in het artikel onvoldoende steun vinden in de feiten. Met name is geenszins aangetoond dat De Telegraaf beschikt over informatie van inlichtingendiensten m.b.t. Bouyafa. Voorts is De Telegraaf veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie met de volgende tekst:

Rectificatie
In de Telegraaf van 4 augustus 2007 is een artikel geplaatst waarin een verband is gelegd tussen Yahia Bouyafa en de Moslim Broederschap of soortgelijke fundamentalistische groeperingen, onder verwijzing naar (geheime) rapporten van inlichtingendiensten. Bij vonnis van 18 oktober 2007 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam geoordeeld dat De Telegraaf B.V. met de publicatie van dit artikel onrechtmatig jegens Bouyafa heeft gehandeld. Naar het oordeel van de voorzieningenrechter heeft De Telegraaf op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt dat op grond van informatie van inlichtingendiensten kan worden aangenomen dat Bouyafa of de organisaties waarvoor hij werkt tot de Moslim Broederschap zouden behoren. De voorzieningenrechter heeft de Telegraaf B.V. veroordeeld tot het plaatsen van deze rectificatie.

Via: Allochtonenweblog.

Er zijn 5 reacties

 1. Inayat
  22 oktober 2007 om 10:47 uur.

  De Telegraaf, de krant van wakker liegend Nederland.

 2. hassanhasson
  22 oktober 2007 om 08:17 uur.

  Krant van kluchtig ‘literair ‘ Nederland.

 3. nardjis
  22 oktober 2007 om 09:34 uur.

  telegraaf krant van hersenlozen

 4. Toth
  23 oktober 2007 om 07:13 uur.

  Joost de Haas heeft een hele waslijst van gegrond verklaarde klachten bij de Raad van de Journalistiek op zijn naam staan. Het is de Telegraaf te verwijten dat ze zo’n fantast niet ontslaan. Dat is als ze een serieuze krant zou zijn in plaats van een dagelijkse politieke pamflet.

  Telegraaf’s voddebreiers de Haas en Koolhoven werken samen met fijne lui als Peter Siebelt, een pro-Apartheid, schuimbekkende ziet-ze-vliegen samenzweringsartiest met een dermate inferieur intellect dat hij zelfs nog niet per ongeluk ooit iets heeft beweerd wat waar was.

 5. Mostafa
  23 oktober 2007 om 03:35 uur.

  Wat stond allemaal in de Telegraaf vóór en tijdens de Tweede Wereld oorlog?!wat hebben zij in die tijd allemal geschreven?
  Nee, dat mag niemand weten.
  “De krant brengt de leugens in huis”.,een Nederlandse uitdrukking.

Plaats je reactie