MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

€1.632.055,- voor gouden Koran

25 oktober 2007 | in Geloof | 14 Reacties

oudste volledige KoranEen koran uit 1203, voor zover bekend het oudste volledige exemplaar van het islamitische schrift, is bij Christie’s in Londen voor meer dan een miljoen pond verkocht. Volgens het veilinghuis is dat een wereldrecord voor een koran of welk islamitisch manuscript dan ook. De exacte prijs bedroeg 1.140.500 pond (1.637.500 euro), terwijl de opbrengst van tevoren was geschat op hooguit 350.000 pond (502.000 euro).

Het unicum mist niet één bladzijde, is in goud geschreven en werd op 17 Ramadan 599 (juni 1203) gesigneerd door Yahya ibn Muhammad ibn ‘Umar. De verkoper van de duurste koran was de Hispanic Society of America, die op dezelfde veiling nog een Koran uit de 10e eeuw verkocht voor €1.632.055,- . Beide boeken gingen naar een Engelse handelaar.

Er zijn 14 reacties

 1. RS
  25 oktober 2007 om 03:42 uur.

  Na het lezen van de eerste alinea, ga je het idee krijgen dat er in de tweede alinea verteld gaat worden dat de Koran gekocht is door één van de vele arabische en stinkend rijke sjeikhs uit het Midden-Oosten.

  Maar wanneer je leest dat het gekocht is door een Engelse handelaar, dan…
  sprakeloos…..

  …geen woorden voor…

  Arabieren…!
  slaap zacht…

 2. brother
  25 oktober 2007 om 08:30 uur.

  Was deze Koran niet gestolen in de tijd van kolonisatie door de schurkenstaat Engeland? Moet onmiddelijk teruggegeven worden aan een Islamitisch land zodat het in een museum geplaatst kan worden en iedereen het kan bezichtigen. De joden krijgen ook het goud en schilderijen van de fam. van de 2de wo en worden toch ook niet geveild. Right?

 3. Maktab
  25 oktober 2007 om 08:39 uur.

  Inderdaad jammer dat het niet in handen is van een rijke moslim. Hoewel, misschien is deze handelaar wel een moslim…

 4. Maghrebie
  25 oktober 2007 om 09:19 uur.

  De grap is hoe die oude geschriften in handen zijn gekomen van een Amerikaanse instantie, terwijl de VS nog geen drie eeuwen bestaat

 5. studente
  25 oktober 2007 om 09:20 uur.

  Nou naar mijn mening hoort deze koran eerder thuis in een museum of bibliotheek, toegankelijk voor iedereen!

 6. dre
  25 oktober 2007 om 12:03 uur.

  Tja de ayasophiamoskee was vroeger een kathedraal,moeten we die ook maar weer teruggeven aan de christenen?
  En dat terwijl de islam veel jonger is dan het christendom,als we zo blijven redeneren kom je nergens,we leven nu.

 7. yassin
  25 oktober 2007 om 02:00 uur.

  die engelse handelaar kan ook een moslim zijn of intresse in de islam heeft ze gaan die man niet bij de naam noemen vanwege privacy

 8. kano
  25 oktober 2007 om 02:38 uur.

  Dit heilige boek moet eigelijk door een rijke moslim gekocht worden, maar het is jammer dat veel rijke arabische sjeikhs hun geld verspillen aan vrouwen, gokken in de franse en amerikaanse casinos, wapens mee kopen om elkaar af te maken enz.

 9. wassima
  25 oktober 2007 om 04:03 uur.

  waar zijn de arabieren wordt

 10. wassima
  25 oktober 2007 om 04:04 uur.

  waar zijn de arabieren wordt WAKKER!!!
  eis de koran terug of anders koop hem terug.
  al koran al karim is heilig je gaat er niet zomaar mee handelen.

  sorry van de vorige bericht ik drukte perongeluk op enter.

 11. Jamal
  27 oktober 2007 om 03:46 uur.

  Typisch weer,

  Jammer, zo`n belangrijk boek voor zoveel mensen. Wallah als ik het geld had had ik het gekocht.

  Plus die man is gewoon een slimme handelaar hij gaat na de media aandacht voor deze zaak het boek voor vele malen meer verkopen. het is eigenlijk een onschatbaar boek en dient indedaad in een museum te worden tentoongesteld na het maken van kopiëen nartuurlijk.

  Mohiem het is inderdaad vreemd om de desinteresse van al die verdomd rijke klootzakken, Arabische monsters, respectloze, etc etc ARABIEREN TE ZIEN!

  GO ARAB GO ARAB GO GO GO !

 12. slaap zacht
  09 november 2007 om 06:42 uur.

  In de koran mag je niet handelen…en wat maakt dat boek nou zo byzonder voor de dwaze mensen…alleen dat goud.! wij moslims hebben al de koran..en betwijfel het of dat boek nog wel klopt ,ik zou het niet willen hebben..truste

 13. aICHA
  09 november 2007 om 03:04 uur.

  heY ALLEMAAL,

  iK VINDT HET SCHAAMTELOOS DAT EEN MOSLIM DIT BOEK NIET HEEFT GEKOCHT. heT IS DE WOORD VAN aLLAH. eN ER WERD OOK GEZEGT DAT HET MISCCHIEN IS VERANDERD EN MISCCHIEN NIET MEER KLOPT. aAN DEZE PERSOON WIL IK GRAAG ZEGGEN, DAT DE KORAN NOOIT KAN WORDEN VERANDERD. ALLAH SOEBHANA WATALLAH ZEGT OOK IN DE KORAN DAT DE KORAN NOOIT KAN WORDEN VERANDERD ,OMDAT ALLAH SOEBHANA WATALLAH HET BESCHERMT.

  GROETJES AICHA

 14. Jurist
  09 november 2007 om 10:37 uur.

  En Aicha….de koran kan ook niet worden gewijzigd vanwege het feit dat molims eeuwen lang vanaf het moment van neerzending van de Koran de inhoud uit hun hoofd kennen.

  @Studente…. de Koran hoort louter toe aan Allah swt. Er zal zeker een dag komen waarin de mensheid zal ondekken dat er geen enkele Koran op aarde te vinden meer zal zijn, indien Allah swt aan zijn Engelen de opdracht heeft gegeven om alle koran’s (ja, ook de Koran met de goude kaft veilig opgeborgen) waar ook ter wereld terug te nemen. Alles wat van Allah swt komt en heen is gezonden op aarde zal moet worden terug genomen. Dat geldt voor de Koran, Hajar el aswad, jou eigen ziel, deze wereld, etc. Dus lees de Koran nu het nog kan.

Plaats je reactie