MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse vaders zijn gedrag jeugd zat

28 oktober 2007 | in Maatschappij | 21 Reacties

hang-jongerenMarokkaanse vaders uit het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer zijn bang dat het wangedrag van Marokkaanse jongeren in Slotervaart zal overslaan naar hun eigen kinderen en gaan daarom actie ondernemen. Dat meldde Het Parool zaterdag. De buurtvaders kwamen vrijdag bijeen om te bedenken hoe zij de problemen van hun jongeren het beste kunnen aanpakken.

‘We willen absoluut niet dat die toestanden in Slotervaart naar onze buurt overslaan,’ aldus een van de buurtvaders. ‘Het is een soort ziekte en het is nu aan de vaders en de politiek hier iets aan te doen.’ Toch zijn de buurtvaders niet blij dat stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) de Slotervaartse reljongeren ‘tuig’ heeft genoemd. Ook zijn ze beledigd door politici die zeggen dat Marokkaanse vaders hun kinderen niet kunnen opvoeden.

Om te voorkomen dat hun eigen reljongeren straks ook tuig worden genoemd, willen ze nu informatie gaan uitwisselen met de politie en het stadsdeel. Ze legden hun plannen vrijdag voor aan PvdA-bestuurder Ayhan Yalin (Jeugdbeleid).

Er zijn 21 reacties

 1. yassin k
  28 oktober 2007 om 03:23 uur.

  ACH GATOCH EEN WANDEL TOCHT MAKEN ALLEMAAL

 2. ghalil
  28 oktober 2007 om 01:34 uur.

  yassine k
  een wandel tocht maken is te moeilijk voor ze
  kost veel ste veel energie
  onzin praten is makkelijker

 3. Onbekende
  28 oktober 2007 om 04:59 uur.

  Marouch heeft zeker gelijk met dat de “vaders” hun zonen niet kunnen opvoeden.Daarnaast falen de moeders ook. Hierbij wil ik het als volg toelichten:

  Vader:
  Moskee
  MOskee
  Moskee
  Moskee
  slapen,
  wc
  moskee

  Moeder:
  Thuis
  Thuis
  bezoek,oppassen etc
  thuis thuis

  Kinderen:
  DOchter blijft binnen.schoonmaken etc
  Zoon oprotten is als blok aan het been ennuh jah krijgt de warmte en geborgenheid evenmin als de dochters.

  Beinvloeding:
  Ooms,tantes en andere familieleden bemoeien en bekritiseren de kinderen ten alle tijde en hun ouders verdedigen hun immers nooit!!

  Owjah en moeder kan niet w8 totdat ze haar zoon of dochter kan uithuwelijken aan de zoon of dochter van broertje lief ergens in imzouren en omstreken!!

  Leg mij uit in welke hoedanigheid hier sprake is van opvoeding als pa nooit thuis is en ma altijd bezig is met andere dingen voor familieleden. Daarnaast zich alleen op de dochters richt. Indien de meeste marokkaanse moeders zien de opvoeding van hun zonen een taak voor hun vader!!

  LET OP: Dit is mijn optiek en ook geen denigerend kritiek.Indien diegene die zich hieraan ergert..Suc6 en leef verder als een kortzichtige met oogkleppen op

 4. kano
  28 oktober 2007 om 08:05 uur.

  het is een beetje telaat waar waren de ouders, de vaders de hele dag in de moskee of cafe te kaarten,de moeders zwerven ( meestal in groepjes )door de stad, winkel in winkel uit, en roddelen over mensen, de kinderen doen wat ze willen zitten ook te zwerven op straat, geen controle van ouders niets, logisch dat deze kinderen onsporen.

 5. said
  28 oktober 2007 om 09:48 uur.

  klopt er is een probleem vaders maar die jongeren zijn het probleem niet wel jongeren met een probleem die we samen moeten oplossen .een de vinger naar de ouders wijzen klopt ook helemaal niet .het idee achter dit allemaal is dan europa niet liever heeft dat we naar mekaar gaan wijzen.moslims ondermekaar jongeren tegen hun eigen ouders etc…HOU TOCH OP
  een kom met zen allen op straat alle moslims marokkaanen …hand in hand zoon vader dochter moeder met een heel grote spanddoek DANK U NEDERLAND VOOR HET GEEN WAT U PROBEERDE TE BEREIKEN ONZE GEZINS BANDEN DOEN VERGAAN ONZE CULTUUR DOEN VERGETEN ONS GELOOF MISBRUIKEN TEGEN ONS ONZE JONGEREN EMOTIONEEL SCHADELIJK MAKEN ZODAT ZE GEFRUSTREERD WORDEN .EEN MET ALLERLEI THEORIEN NAAR BUITEN TREDEN ANALYSES STATESTIEKEN ETC OM ZE DOM TE VERKLAREN VANAF ZE OP SHOOL KOMEN LEVEN ZE MET ANGST VAN HET ONBEKENDE KRIJGEN ZE RARE HUMOR TEGEN HUN HOOFD WORDEN ZE ANDERS BEKEKEN KIJK MAAR NA 16.00 ALS DE MOEDERS DE KINDEREN OP WACHTEN WORD NAAR DIE ENE VROUW DIE TAAL NIET SPREEKT EEN HOOFDOEK DRAAG EEN EN DJELABA HET MEEST NAAR GESTAARD HOE WIL JE DAT DIE IND NIET GEFRUSTREERD WORD DOOR AL DIE VRAGEN DIE NIET BEANTWOORD WORDEN DUS MAROKANNAN HAND IN HAND STEUN MEKAAR MIJN KINDEREN ZIJN JULLIE KINDEREN EN JULLIE KINDEREN MOETEN OOK MIJN KINDEREN ZIJN INSCHA ALLAH

 6. dre
  29 oktober 2007 om 02:35 uur.

  Stel je niet aan.
  Allemaal de schuld van de nederlander,slachtofferrolletje is nu wel bekend.
  Het terroriseren en wegpesten van mensen allemaal een ander zijn schuld,jammeraar.

 7. Maghrebie
  29 oktober 2007 om 10:26 uur.

  Wat willen zij die jongeren die auto’s in de fik stoppen noemen?
  Getuigen de hoge criminaliteitscijfers van een uitstekende opvoeding van de ouders?

  Ik vind het juist een belediging voor de Marokkanen als men zou zeggen dat de Marokkaanse vaders over het algemeen goede opvoeders zijn.
  En het is tevens een belediging voor de Marokkanen wanneer wij die marokkaanse tuig lieverdjes zouden noemen.

 8. said
  29 oktober 2007 om 12:46 uur.

  Dit krijgt men als men niet in zijn kinderen investeert qua tijd en aandacht. Het grootste probleem ligt aan de opvoeding. De vader ziet zichzelf liever buiten. Thuis is het te druk met al die kinderen en zoveel ruimte is er niet. Liever vroeg naar moskee en dan tot zo laat mogelijk daar blijven. En als dat geen moskee is, dan is het een cafe. En als de vader toch een keertje de moeite neemt om in te grijpen, dan krijgt hij de vrouw op zijn kop die de rol neemt van een advocate van de duivels. Geen eensgezindheid tussen man en vrouw.

  Hoeveel vaders en moeders weten niet eens waar hun kinderen op school zitten? Hoeveel zijn het die niet eens weten van wie ze les krijgen? De vader denkt maar aan een ding: hopen dat het zo snel weer zomer is om al die centen die hij met moeite heeft gespaard ten kosten van de kinderen, uit te besteden in Marokko.

 9. said
  29 oktober 2007 om 12:48 uur.

  Waarom gaan wij als Marokkanen elkaar niet helpen met de opvoeding. Waarom richten wij niet een centrum op waar de ouders van zowel niet- en wel geslaagde kinderen elkaar ontmoeten om informatie uit te wisselen? Ik geloof dat wij het echt nodig hebben. Wij moeten alleen de taboe doorbreken en durven over onze problemen te praten. Dat is enige oplossing.

 10. Maghrebie
  29 oktober 2007 om 05:47 uur.

  Best Said,

  Het gaat niet om hulp bij opvoeden, het gaat niet om ruimte en centra’s maar het gaat om de WIL. Geloof me, in iedere buurt heb je wel een vrouwencentrum, buurthuis, moskee(en) enz….

  In de moskee preekt de Imam wekelijks over het opvoeden van de kinderen. Maar geen hond die ernaar luistert. Als kudde schuiven ze aan om in de voorste rij te zitten, maar als je ze na afloop vraagt waar het over ging dan blijken ze met hun hoofd er niet bij te zijn geweest. De gedachte gaan naar de woning in Marokko waar de huurder nog drie maanden moet betalen, of de keuken dat nog betegeld moet worden.

  Helaas……het is beter dat ieder zijn eigen omgeving op de goede pad probeert te houden. Gewoon op micro niveau….broertje–>neefje—>kennisje en daarna buurtjongetje….Van de eerste generatie kun je heel weinig verwachten, helaas maar waar. Met uitzonderingen hier en daar natuurlijk

 11. marijnt
  29 oktober 2007 om 09:31 uur.

  maghrebie,

  Het is triest maar wel de waarheid wat je zegt.

 12. yassin k
  30 oktober 2007 om 08:06 uur.

  LUISTER LUL WAT WE WILLEN WIJ MAROKANEN WENNEN NOOITAAN VRIJHEID SOMS DENKEN WE DAT WE IN EEN FILM SPELE EN DENKEN NOG DE HOOFDROL TE HEBBEN OOK

 13. Studente
  30 oktober 2007 om 09:39 uur.

  Klopt, klopt, klopt!
  Maar er zijn ook uitzonderingen.. net alsof alle marokkaanse vaders en moeders zo met hun kinderen omgaan.. ;-(

 14. abdel
  30 oktober 2007 om 01:28 uur.

  ga toch bij elkaar allemaal en zoek naar een oplossing ..!!sukkels

 15. ghalil
  30 oktober 2007 om 02:19 uur.

  iedereen word op een andere manier opgevoed
  de ene krijgt genoeg aandacht en word op een juiste manier opgevoed
  zijn ouders zijn er voor hem op een juiste manier
  je ziet die ikinderen met steun van hun ouders hun doel berijken
  klaar hij heeft alles berijkt
  dan heb je nog de andere generatie die gene aandacht krijgt zoals het hoord
  en om aandacht te krijgen neemt hij de verkeerde pad

 16. Maghrebie
  30 oktober 2007 om 02:39 uur.

  Studente, met die uitzonderingen benoem je of los je de problemen niet op. Niemand heeft het hier over alle Marokkaanse vaders, maar we hebben het wel over een heel groot deel van de Marokkaanse vaders, en niet alleen in NL overigens. Dezelfde problemen kom je ook tegen in Spanje, Frankrijk, en Belgie…helaas maar waar…..

 17. kano
  30 oktober 2007 om 05:40 uur.

  Een kind is te vergelijken met een boom, waarvan we de gezonde en de heerlijke vruchten verwachten, van een klein tot een grote boom moeten we deze plant goed verzorgen, wordt de plant verwaarloost dan moeten we op een slechte oogst rekenen, deze verzorgingsproces geldt ook voor onze kinderen, ( goede opvoeding=goede mens) (slechte opvoeding= slechte mens), maar helaas sommige Marokkaanse ouders moeten heropgevoed worden.

 18. bibi
  31 oktober 2007 om 09:43 uur.

  Maar ze hebben nooit last van Marokkaanse meiden.. Omdat die strak worden gehouden, misschien een oplossing om dit bij de jongens ook te doen. Maar ja dat zal wel onmogelijk zijn omdat de man in een aantal opzichten meer ‘waard’ is dan de vrouw.

  In nl leeft ieder voor zich, op straat ben je zelf verantwoordelijk en niet dat de hele gemeenschap die jou in de gaten gaat houden of corrigeren, misschien een enkele keer. De meesten zouden het op de dag van vandaag niet eens meer durven.

 19. Salah
  01 november 2007 om 12:12 uur.

  La hawla wala kaweta ila Bilaah,

  Laat jullie toch niet zo beinvloeden door wat die rot media, rot statistieken en zogenaamde deskundige te zeggen hebben. Ik ben liever marokkaan dan racist, ben liever marokkaan dan pedofiel, ben liever marokkaan dan schijnheilige, ben liever marokkaan dan homofiel, ben liever moslim dan alles wat europa te bieden heeft aan statussen (Al Hamdoelilaah). Zo gemakkelijk wordt er verwezen naar de opvoeding van moslims zien jullie dat dan niet in, zij willen de islam gewoon zwart maken meer is er niet achter. Er hoeft maar één individu van marokkaanse afkomst een misdaad te plegen en het land staat op zijn kop experts worden erbij gehaald de opvoeding komt ter sprake etc. En wanneer een christelijke iets uitspookt dan worden woorden gebruikt alsof hij ziek was, psychisch gestoord noemen ze dat. Snappen jullie dat niet de islam wordt constant aangevallen en de moslims ook gewoon weg omdat de islam de snelst groeiende godsdienst is en bovenal omdat de Islam arabisch is en de laatste arabische profeet heeft gestuurd. Daarmee dat tegenstanders en haters van de islam deze soort onzin schrijven en ook gemeenschappen manipuleren. De jongeren van andere origine krijgen meestal geen eerlijke kans op onderwijs, arbeidsmarkt, zelfs niet in het uitgangsleven en worden ook constant naar beneden gehaald zelfs door andere landgenoten omdat ze misbegrepen zijn. Daarmee dat er sommige het soms zo beu worden en kattekwaden uitspoken als ze dan in groep komen voelen ze zich even machtig en vallen dan zo makkelijker op. Als deze jongeren problemen hebben in hun opvoeding, dan moeten hooligans, Lonsdale jongeren, gabbers etc ook problemen hebben met hun opvoeding. Maar dat wordt nergens gezegd aja je praat niet slecht over je eigen kinderen. Dus naar alle marokkanen berber of arabier moslim of christen of speelt geen rol wat je bent laat je niet manipuleren door bondgenoten van Iblies want ze hebben slechts het slechte met de moslims en zeker niet het goede voor. Alle wapens ter wereld zijn door europeanen, russen, israelieten of amerikanen gemaakt dus wie is hier de oorlogsvraatzuchtige volkje, en wie zijn geschiedenislessen goed kent zal wel weten welke land het meest tot conflicten heeft gezorgd binnen gekoloniseerde landen en dan gaan weglopen met de waardevolle zaken binnen dat land (zie kolonies in afrika) Sluit daarom de armen om mekaar en moedig elkaar aan tot het goede en maan elkaar aan tot de Waarheid, en spoor elkaar aan om te bidden en geduldig te zijn want Allah(swt) is met ons, en hij zal de onrechtplegers zeker straffen ongeacht wie ze zijn zelfs als ze moslim zijn.

  wa salaam moe3laikoem

 20. Abdel Karim
  01 november 2007 om 06:17 uur.

  Onbekende@
  Ik vind het triest en zielig voor je dat je geen warmte en geborgenheid hebt gehad en dat je vader en moeder je zo hebben opgevoed, maar spreek wel voor je zelf en niet namens marokkanen. Ik hoop het voor die marokkanen, dat ze zo vaak naar de moskee gaan, want daar leer je echt goede dingen.
  Wat leuk woon je trouwens in imzouren hahaha
  Magrebie@
  Je moet je schamen dat je die mensen kudde noemt, wie het laatste lacht lacht het beste. Die mensen schuiven naar voren in de zaak van allah en jij???
  In de zaak van het breezertje en de opgevouwen broekje zeker, zo klink je wel als dat soort in ieder geval.
  Salah@
  Jij hebt gesproken en ben het helemaal eens met jou, de meeste slapen of zijn nog niet wakker, doen heel interessant over opvoeding, integratie etc, maar in werkelijkheid weten ze niks en volgen blindelings de media .
  Wassalam mijn broeder

 21. nina
  01 november 2007 om 09:15 uur.

  De zogenaamde ouders waarvan de kinderen de verkeerde kant op zijn gegaanmoeten dan nu stoppen met het maken van kinderen. Wij zijn verplicht om onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden en niet in de steek te laten.

Plaats je reactie