MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Commotie binnen VVD over ‘Mekka- prik’

31 oktober 2007 | in Gezondheid | 4 Reacties

'Mekka- prik'Binnen de Rotterdamse Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is commotie ontstaan over de ‘Mekka- prik’. Deze vaccinatie van de bedevaartgangers naar de heiligste islamstad Mekka is onder vuur genomen door de Liberalen. Deze vinden de kortingen die de GGD geeft op de vaccins tegen onder meer hersenvliesontsteking ‘discriminatie’ en ‘geloofsgerichte subsidie’.

Leefbaar Rotterdam vindt zelfs dat een dergelijk ‘voordeel’ indruist tegen de scheiding van kerk en staat. Tijdens de afgelopen maand gehouden Mekkaspreekuren betaalden de bedevaartgangers niet de gebruikelijke 53 euro voor de vaccinaties, maar 45 euro waarbij de moslims nog een mondkapje toe kregen.

De Rotterdamse Mekkagangers trekken zich echter niets aan van deze commotie van de rechtse partijen. Ook de GGD heeft er geen boodschap aan zegt woordvoerster Miriam Fianen in het Algemeen Dagblad. “Iedereen haalt zijn schouders erover op. Het gaat om een groepskorting. Echt iedereen die met twintig man of meer tegelijk komt, krijgt korting op de vaccinatie. Daar heeft afkomst of geloof niets mee te maken.”

Er zijn 4 reacties

 1. Maghrebie
  31 oktober 2007 om 08:28 uur.

  Grappig dat dit keer niet de PVV maar de VVD als eerste aan de bel is gaan hangen…..
  Nou, deze actie levert de VVD één zetel extra volgens de peilingen. Nog een paar te gaan om de schade van RIta in te lopen…succes jongens

 2. Selxi
  31 oktober 2007 om 12:24 uur.

  hebben ze weer wat te zeiken …………..

 3. Faatjeh
  31 oktober 2007 om 08:07 uur.

  what ever…….

 4. Abderrahim
  31 oktober 2007 om 10:41 uur.

  De vvd moest er als een speer bij zijn. Pvv zal er dit keer dus niet veel woorden aan aan vuil maken

Plaats je reactie