MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse Diva’s ontmoeten vrouwen

01 november 2007 | in Maatschappij, Muziek | 4 Reacties

Marokkaanse Divaâ��sOp 4 november geven de Diva’s van de Maghreb een uniek optreden in de Meervaart Amsterdam. Leerwerkbedrijf ‘Sharika’ en Stichting Marmoucha organiseren op 8 november een bijzondere vrouwenbijeenkomst met deze Diva’s. Tijdens de bijeenkomst gaan de Diva’s Hajja Hamdaouia, Rkiya Demsiriya en Hayat El Idrissi als muzikale ondernemers in gesprek met ondernemende vrouwen uit Nederland. De bijeenkomst vindt plaats bij Sharika in een interactieve uitwisseling van kennis en ervaringen over kunst en cultuur, scholing, werk en emancipatie.

Het is een uitzonderlijke kans voor vrouwen om informeel de Diva’s te kunnen spreken en vragen te stellen. Deze unieke bijeenkomst wordt afgesloten in aanwezigheid van muziek, Marokkaanse thee, koekjes en hapjes. Stichting Oemnia stelt de wensen en behoeften van Marokkaanse meisjes en vrouwen centraal. Kern van deze benaderingswijze is om Marokkaanse meisjes en vrouwen aan te sporen zelf stappen te ondernemen richting (arbeids- en maatschappelijke) participatie en emancipatie. Oemnia bevordert de ‘zelfredzaamheid’ van een grote groep Marokkaanse vrouwen in Amsterdam West.

Stichting Marmoucha organiseert jaarlijks meer dan 60 culturele evenementen met Marokkaanse kunst en cultuur. Programma’s als Diva’s van de Maghreb, Hafla Anissa en LoungeM geven een platform aan vrijwel alle Noord Afrikaanse muziekstijlen gespeeld door musici uit Nederland, België, Frankrijk en Marokko.

Er zijn 4 reacties

 1. hassanhasson
  01 november 2007 om 11:00 uur.

  dit zijn afgeschreven artiesten!!!!!

 2. M.Anders
  02 november 2007 om 10:51 uur.

  OP=OP

 3. said
  02 november 2007 om 12:45 uur.

  Wie luister naar dat georganiseerde herrie? Geen muziek en geen stijl. Geef de kans aan de nieuwe talenten in Marokko. Laat die troep maar vallen.

 4. vluchteling
  03 november 2007 om 04:04 uur.

  dat ish nit look daize moezik

Plaats je reactie