MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Racismeklacht tegen tvbrussel

14 november 2007 | in Media, TV | 10 Reacties

Arthur van AmerongenDe Brusselse antiracismebeweging MRAX gaat bij de Raad voor Journalistiek een klacht indienen tegen tvbrussel. De vereniging verwijt de zender de uitzending van een interview met de Nederlandse journalist Arthur Van Amerongen. Die hanteerde volgens MRAX racistische taal, terwijl er te weinig tegengewicht was.

Volgens Het laatste nieuws dook Ex-oorlogscorrespondent en journalist Arthur van Amerongen afgelopen jaar onder in de Brusselse moslimwereld. In zijn boek BXL Eurabia schetst hij het beeld van Brussel als een stad waar de Marokkanen de Belgen haten en heel gevaarlijk zijn. Hij voorspelt ook een terreuraanslag in de hoofdstad.

In een studiointerview op 13 augustus bij tvbrussel zet Van Amerongen de stellingen uit zijn boek ongenuanceerd verder in de verf. Voor MRAX gaat het om racistische en xenofobe opmerkingen tegenover de Marokkaanse en de islamgemeenschap. Volgens de vereniging veralgemeent de journalist en bood tvbrussel te weinig tegengewicht.

MRAX stuurt daarom nu een open brief naar hoofdredacteur Jan De Troyer en dient klacht in bij de Raad voor Journalistiek, zo meldt ze dinsdag. MRAX zegt dat ze nu pas reageert, omdat de klachten blijven binnenstromen nadat heel wat mensen de uitzending herbekeken op internet. MRAX overweegt ook juridische stappen.

Er zijn 10 reacties

 1. mo zonder cabrio
  14 november 2007 om 09:23 uur.

  het klopt dat de marokkanen belgen haten in belgie maar dat ze een aanslag kunnen verwachten is wel onzinnig.
  en voor hem is het nu momenteel opgepassen geblazen want er zullen zeker een aantal marokkaanse belgen die dit hebben gelezen en het nu op hem gemunt hebben!

 2. mo van belgie
  14 november 2007 om 05:24 uur.

  Aan mo zonder cabrio

  Wie zegt da marokkanen uit belgie belgen haten????? Het is hier niet verkankerd zoals bij jullie daar in kaasland. Hier en daar zijn er wel problemen maar in het algemeen schieten wij goed met elkaar op. Als er gevaar is voor terrorisme dan is het wel in jullie kaasland waar andersdenkenden (cfr mohamed abouhar of bouyeri ik weet zijn naam niet meer) onmiddelijk vermoord worden. denk twee keer na voor je iets zegt

 3. mo zonder cabrio
  14 november 2007 om 10:36 uur.

  haha kijk je kunt wel merken dat je uit belgie komt..haha de 1 is nog dommer dan de ander..
  jij weet niets over belgie dus kom niet stoer lullen over dat je er van alles af weet..
  jij weet nog niets over de wereld en hoe marokkanen denken

 4. Naoual
  15 november 2007 om 01:17 uur.

  toppunt van integratie!!!!!!!!!! Een Marokkaanse Belg en Marokkaanse Nederlander die opkomen voor hun land 😀

 5. MaghrebiE
  15 november 2007 om 01:59 uur.

  Mo zonder cabrio,

  Heel mooi, sterk en goed onderbouwd.
  Jij bent een Marokkaan om trots op te zijn. Ga zo door jongen

 6. fifi
  15 november 2007 om 07:16 uur.

  Wij haten belgen niet hollander. mo heeft gelijk, we kunnen goed met elkaar omgaan zonder problemen. Ben je wel in belgie geweest om die dingen te zeggen. leert eerst marokkanen kennen en zeg dan pas hoe we denken. Het loopt hmdl hier op wieltjes beter dan bij jullie. uiteindelijk hebben jullie daar meer racisten dan bij ons in belgie. En als wij problemen hebben met racisten dan wordt dat opgelost en worden we ook door de overheid geholpen. daar geven ze jullie amper de tijd om uit te spreken en ze wijzen je direct de deur uit.

 7. ghalil
  16 november 2007 om 01:29 uur.

  belgie vs nederland
  wie zal het winnen
  in zowel belgie als in nederland worden we gehaat en geaccepteerd
  waar je ook gaat zul je rasisten tegen komen
  allemaal een pod nat

 8. kano
  16 november 2007 om 01:52 uur.

  Nedeland en Belgie een pot nat.

 9. mo zonder cabrio
  20 november 2007 om 01:10 uur.

  ga a stelletje zwervers jullie praten allemaal poep hier!
  belgie is een land vol met pedofielen:D

 10. Trotsemarokkaan
  23 december 2007 om 07:22 uur.

  whahaha
  Je hebt gelijk
  Belgie is verkankerd met pedofiele

Plaats je reactie