MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hollandse kledinglijn voor moslima’s

16 november 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

jonge moslima'sVoor veel Nederlandse moslima’s is het lastig om kleding te vinden die zij bij hun geloofsovertuiging vinden passen. De kleding in de Nederlandse winkels is vaak strak en kort, terwijl veel moslima’s hebben juist behoefte hebben aan wijdvallend en lang. Het is voor hen dan ook moeilijk om er islamitisch verantwoord en toch modieus uit te zien. Daar gaat nu verandering in komen.

Een groepje islamitische dames met verschillende achtergronden heeft het initiatief genomen om zelf hun kleding te maken.
“Wij willen kleding ontwerpen die hier in het straatbeeld past”, legt initiatiefneemster Judith Kraak uit. Enkele ontwerpen zijn al te bewonderen op hun website muslima.biz. Alles netjes bedekt op een modieuze manier, dat is het belangrijkste voor de ontwerpers. De kleding moet daarnaast net zo kleurrijk zijn als de Nederlandse samenleving.

Alles over hippe moslima-mode in De Horizon, zaterdag 17 november van half acht tot tien over acht op radio 5.

Er zijn 5 reacties

 1. MaghrebiE
  16 november 2007 om 08:29 uur.

  Met alle respect,
  Maar deze kledinglijn dateert uit de prehistorie tijd. Het viel me erg tegen en het lijkt mij onwaarschijnlijk dat deze dames ook maar enige affiniteit hebben met mode. Deze kledinglijn zal het goed doen tijdens de carnavaldagen.

  Een vrouw kan nog beter voor de zwarte chador uit Iran of de blauwe uit Afghanistan kiezen.

  Ik had een serieuze modelijn in gedachte toen ik het bericht las. Het ziet er ook naar uit dat zij zelf de website ontworpen hebben! dat zegt al genoeg.

 2. Moslim
  16 november 2007 om 12:34 uur.

  Bestaat dat soort kleding niet dan in Nederland, ik weet zeker van wel alleen men wil $$$$$ helaas. Dus maar met iets komen dat over de Moslims gaat en dan trekt het van zelf wel de aandacht van de media.

 3. sana
  16 november 2007 om 01:23 uur.

  mensen zyn dus mense moge drage wa ze wille maar als je moslims bent moet je je ni kleden als eeen goedkope hoer je moet redelyk blijve

 4. ghalil
  16 november 2007 om 01:26 uur.

  MaghrebiE

  je weet het wel goed uit te drukken
  je hebt groot gelijk
  ik vraag me af wat zij daarin als passend voor straatbeelding zien

 5. Studente
  16 november 2007 om 01:55 uur.

  @ Maghrebia, ik geef jou groot gelijk!
  @ sana, kom op zeg. Dat ziet er echt niet uit!
  Toen ik de titel las, dacht ik ook automatisch aan een kledinglijn voor de moslima voor elke deel v/d dag. Dus voor de zakenvrouw, casual, thuis etc dus van alles..

Plaats je reactie