MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Karim Traïdia maakt nieuwe NPS-serie

17 november 2007 | in Film | Reageer

Karim Traïdia Regisseurs Karim Traïdia en Rik Launspach hebben samen voor de NPS de serie Moes gemaakt. Dat heeft producent Motel Films vrijdag gemeld. Het is voor beide regisseurs de eerste keer dat zij een televisieserie maken.

Moes vertelt over de vriendschap tussen de 17-jarige Marokkaanse jongen Moes en zijn Nederlandse leeftijdsgenoot Jacco. Als Moes niet slaagt voor het eindexamen zet dat een aantal gebeurtenissen in gang die leiden tot een breuk tussen de twee jongens. Het scenario is geschreven door Launspach en zijn echtgenote Marjolein Beumer.

De hoofdrollen worden vertolkt door Iliass Ojja (Shouf shouf habibi!), Marijn Klaver en Lotte Verbeek. Volgens BNR Nieuwsradio wordt de eerste van de vijf afleveringen op 8 januari uitgezonden.

Karim Traïdia maakte eerder de films De Poolse Bruid en Eilandgasten.

Plaats je reactie