MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen domineren marathon Laayoune

19 november 2007 | in Sport | 2 Reacties

marathonDe Marokkaan Khalid Boumlili heeft gisteren de sterkbezette Halve Marathon van Laayoune, met start en finish in het Centrum van Laayoune, op zijn naam gebracht. Boumlili liep de ruim 21 km in een tijd van 62:25, op afstand gevolgd door de Kenianen Bernard Rotich en Sammy Chumba. Vanaf het begin werd er in Laayoune hard gelopen op het uit één ronde bestaande nieuwe, vlakke parcours.

Een groep van 15 atleten passeerde het 5 kilometerpunt in 14:10. Maar na 7 kilometer waren er daar nog maar 5 van over, vooral door trekwerk van Boumlili en Rotich. Na 15 kilometer ging dit duo aan de haal en na 19 kilometer moest de Keniaan de Marokkaan laten gaan. Boumlili wist in de laatste 2 kilometer nog behoorlijk afstand te nemen.

Bij de vrouwenrace domineerde de Marokkaanse Sahli Bouchra. Zij nam met een eindtijd van 1:14:33 ruim afstand van haar landgenote Malika Belkafir, 1:17:12 en de Keniaanse Christine Chepkemei, 1:18:00.

In totaal stonden er in het zonnige Laayoune (28 gr. C.) ruim 3.000 deelnemers aan de start. Zo meldt de Harldoopkrant.

Er zijn 2 reacties

 1. mhamed
  19 november 2007 om 05:10 uur.

  het is mooi dat het marokkaanen zijn die de prijs gewonnen hebben in marokko.
  en waarom bij grote evenmenten pakken marokkaanen geen ene prijs !!wat overgens anders was!

 2. ghalil
  21 november 2007 om 04:08 uur.

  mhamed
  er zijn er nog wel genoeg
  onder andere onze badhr hari k1 wereld kampioen kickboxer
  niet vergeten
  hij is wel geboren en opgegroeid in nederland
  maar speeld voor maroc
  er zullen nog meer van zulke marokkanen te voor schijn komen
  alleen wat geduld hebben

Plaats je reactie