MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Appa nodigt Balkenende uit om te praten

01 december 2007 | in Marokko, Muziek | 10 Reacties

Rapper Appa is weer terugDe 23-jarige Marokkaanse Amsterdammer Rachid el Ghazoui haalde onder zijn Bühnenaam Appa dit jaar zelfs Nova. Hij bleek niet langer welkom als entertainer in Nederlandse jeugdgevangenissen. Te veel opruiende taal, vond Justitie.

Later rolden de media over hem heen omdat hij vertelde geen traan te laten als Wilders om zou komen. Op zijn eerste album (Appa maakte deel uit van THC) stuitert hij heen en weer tussen het harde leven in de Amsterdamse tuinsteden en de boodschappen uit Het Boek. Zo schrijft het Noordhollands Dagblad.

Het levert bijtende raps op, maar ook een bijna dromerig spel om die andere Haagse werkelijkheid te kunnen plooien. Het mooist hoor je dat in ‘Beste minister-president Balkenende’ – feitelijk een zoetelijke invitatie om ook eens door Appa’s ogen zijn wereld te bekijken.

Beluister het liedje:

Er zijn 10 reacties

 1. Maghreb.NL » Blog Archive » Appa vrijdag in Reaction
  01 december 2007 om 12:01 uur.

  […] Beluister ook de nieuwe track van Appa. […]

 2. casaoui
  01 december 2007 om 01:11 uur.

  respect voor deze gozer..

 3. achmed
  01 december 2007 om 09:34 uur.

  appa jij bent egt moelijk had niet verwacht dat je zo doupe tekst had

 4. Abderrahim
  02 december 2007 om 03:32 uur.

  Fuck die geldwolf. Net alsof Balkenende hem aandacht zal geven. Het enigste wat die schreeuwlelijkerd kan is schreeuwen. Meer niett.

 5. Shab Tegelen / Venlo
  02 december 2007 om 04:06 uur.

  Ewa Appa is echt een goeie rapper hij gehruikt echte argumenten, en woorden pffff die zijn te gruwelijjjjjjk een 10 voor die gozer mzjen jong iedereen rellen eh friend 8 December Net zoals in Frankrijk ( PARIJSE TOESTANDEN )

 6. mhamed
  03 december 2007 om 10:54 uur.

  wie weet zal het wat worden dan tussen die twee,hopeijk komt het wet dat gesprekje!!!!!!!

 7. hgg
  24 februari 2008 om 11:12 uur.


 8. nisserinne_utca030-
  06 juli 2008 om 02:13 uur.

  tzz 3la appa haterz
  hij is echt goed bezig

 9. nourdine
  28 augustus 2008 om 03:04 uur.

  ik ken zingen ripen

 10. Sann
  13 september 2010 om 06:53 uur.

  Pff hij is rot

  kijk kan eens geen woord zeggen wa ga hij nu reppen pff

Plaats je reactie