MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Winnaars CINEMAR Awards bekend

04 december 2007 | in Film, Marokko | Reageer

Marokkaans Filmfestival CINEMAR Met de uitreiking van vijf CINEMAR Awards is op zondag 2 december de competitie van het 5de Marokkaanse Filmfestival afgerond. De film Tissée de mains et d’étoffe is door de internationale jury van het festival uitgeroepen tot de beste Marokkaanse film van 2007.

De CINEMAR Award voor de beste acteur is aan de jonge acteur Tarik Bakhari, hoofdrolspeler van Tissée de mains et d’étoffe, uitgereikt. Bakhari werd door de jury geprezen voor zijn spontaniteit, professionaliteit en inzet. “Een acteur met veel toekomst” waardeerde de jury. Bakhari ontving zijn Award uit handen van Mat Meys van Cultuurfonds BNG. De Award voor de beste regie is aan twee regisseurs uitgereikt: Abdelhï Laraki en Hassan Benjelloun.

Twee van de films in competitie wisten vier van de vijf prijzen in de wacht te slepen: de CINEMAR Award voor de beste actrice werd toegekend aan Saadia Labib voor haar rol in de film Parfum de Mer. De regisseur van Parfum de Mer, Abdelhï Laraki, werd op zijn beurt door de jury als één van de beste regisseurs gekozen, samen met Hassan Benjelloun. De CINEMAR publieksprijs is toegekend aan de film Argana van de regisseur Hassan Rhanja.

De bekendmaking en prijsuitreiking van de CINEMAR Award 2007 vond plaats in theater Lanteren/Venster te Rotterdam en werd gepresenteerd door Brahim Bourzik. Onder het voorzitterschap van de in België woonachtige Marokkaanse filmregisseur Mourad Boucif, presenteerde de jury haar rapport, met de nadrukkelijke waardering voor de positieve ontwikkeling die de Marokkaanse filmindustrie de laatste jaren heeft doorgemaakt. De internationale jury van CINEMAR 2007 bestond verder uit Hammadi Guerroum, (filmcriticus en directeur van het Rabat Filmfestival), Gerrit Timmers (artistiek directeur Onafhankelijk Toneel / Opera O.T., Rotterdam) en de filmregisseur Benyouness Bahkani (Marokko – Nederland).

Het Marokkaans Filmfestival CINEMAR 2007, dat officieel op woensdag 28 november van start is gegaan, toont 63 filmvoorstellingen van de meest recente filmproducties uit Marokko. De programmering bestaat uit drie onderdelen: de competitie voor de CINEMAR Award 2007, de programmering in Zuid-Hollandse filmhuizen en de CINEMAR Wijkeditie, filmvoorstellingen en debatten georganiseerd samen met tientallen scholen, jongerenorganisaties, stichtingen en wijkgebouwen in Rotterdam. CINEMAR duurt tot 14 december.

Plaats je reactie