MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

1,5 miljoen pelgrims naar Mekka

14 december 2007 | in Geloof | 5 Reacties

islamitische bedevaart (hadj) in Mekka In Saudi-Arabië zijn al nagenoeg anderhalf miljoen pelgrims aangekomen voor de jaarlijkse bedevaart naar Mekka die komende maandag begint. Woensdag werden er al 1.467.515 pelgrims geregistreerd. Ze zijn afkomstig uit verscheidene landen.

De jongste jaren waren er telkens twee miljoen gelovigen die de bedevaart naar Mekka ondernamen. Zoals het er nu naar uitziet, zal dit aantal dit jaar ook gehaald worden. Dat melden diverse bronnen.

Het hoogtepunt van de bedevaart vindt plaats op dinsdag 18 december, wanneer de moslims de berg Arafat, nabij Mekka, beklimmen. Het offerfeest of Aïd al-Adha wordt gevierd op woensdag 19 december.

Er zijn 5 reacties

 1. Saida
  14 december 2007 om 03:30 uur.

  maschallah dit is echt mooi,

 2. azziz
  14 december 2007 om 07:57 uur.

  Moge allah ons alle moslims een kans geven om daar ook eens aanwezig te zijn. Inchallah

 3. Joost
  14 december 2007 om 10:02 uur.

  Duurt dat slachten nou 1 dag of 3 dagen?.

  Ik zag trouwens op een video dat schapen gewoon 1 voor 1 op hun rug gelegd werden waar wachtende schapen bij staan, hoe kan dit?, er wordt toch voorgeschreven dat schapen elkaar niet mogen zien?.

  Ik vond wel God zij dank!, dat het met 1 haal gedaan was, dus het gaat wel snel wat ik zag, maar denk dat er ook wel veel dieren op een nare manier stikken of zo.

 4. ..
  17 december 2007 om 02:10 uur.

  Het offerfeest duurt 3dagen, je kan je schaap slachten op 1ste, 2de of 3de dag… ma je moet het gebed wel op de 1ste dag verrichten in de moskee!!
  Wat je zegt over de schapen is wel waar… Normaal gezien mogen de schapen elkaar niet zien als ze geslacht worden, maar omdat de regering erop aan dringt dat het slachten in de slachthuizen moet gebeuren gaat het moeilijk om al die schapen te blinddoeken… als nu iedereen in zijn eigen huis mocht slachten dan was er geen probleem!!!

 5. achmet
  20 december 2007 om 11:00 uur.

  naar mekka , voor ruim 6000,- euro, …. kun je dit geld niet beter aan de arme kinderen geven bijvoorbeeld. schandaalig allemaal nep moslims

Plaats je reactie