MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims zamelen vlees in voor armen

17 december 2007 | in Maatschappij | 8 Reacties

OfferfeestTijdens het komende offerfeest zamelen hulporganisatie Cordaid en de Stichting Samenwerkende Moslim Hulporganisaties vlees in via moskeeën en islamitische slagerijen. Het vlees zal worden aangeboden aan onder meer voedselbanken en centra voor dak- en thuislozen. Dat heeft een woordvoerder van Cordaid zondag laten weten.

Het vlees wordt, net als vorig jaar, verwerkt tot worsten en Turkse pizza’s en deze producten worden volgende maand verspreid.

„De actie is een gebaar van sympathie en empathie vanuit de moslimgemeenschap voor de medemens en wil een bijdrage zijn aan de armoedebestrijding in Nederland”, aldus de zegsman. Tijdens het offerfeest – van 20 tot en met 24 december – kunnen mensen bij moskeeën en Islamitische slagerijen in elf steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven vlees aanbieden. Vertegenwoordigers van moskeeën, Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst helpen bij de inzameling, aldus De Telegraaf

Er zijn 8 reacties

 1. Maktab
  17 december 2007 om 07:53 uur.

  Dit vind ik nu eens een goed initiatief. Doe iets voor je medemens. En inderdaad ook in Nederland heerst armoede..

 2. Maghrebie
  17 december 2007 om 09:43 uur.

  Een goed inititiatief

 3. mani
  17 december 2007 om 04:12 uur.

  politici van turkse afkomst. en waar zijn onze marokkaanse politici ???

 4. kano
  17 december 2007 om 06:55 uur.

  zo hoort islam te zijn, een medemens helpen

 5. Said
  18 december 2007 om 03:59 uur.

  Je marokkaanse politici slapen en kennen dat sorten initiatieven niet.Wij marokkanen zijn goed in theoree en bij het praktijk zie je niemand:)

 6. mocro
  18 december 2007 om 04:33 uur.

  marokkanen doen dit ook hoor, maar jah fat meldt de telgraaf niet, antie -mocro zijn die krant dus jah

 7. Maghrebie
  19 december 2007 om 02:06 uur.

  Jongens, het moet niet uitmaken wie dit inititiatief genomen heeft…het gaat erom degene die hier wat in wilt betekenen moet gewoon zijn steentje bijdragen. Turk, Marokkaan, indonessier……….gewoon doen….

 8. Maghreb.NL » Blog Archive » 2200 kilo vlees voor daklozen
  16 januari 2008 om 01:20 uur.

  […] Moslims hebben eind december tijdens het offerfeest ruim 2200 kilo vlees ingezameld. Van het vlees worden worsten gemaakt voor daklozen, verslaafden en mensen met financiële problemen. Ze zullen worden verspreid via de voedselbanken. […]

Plaats je reactie