MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Echtpaar brengt nacht door op luchthaven

21 januari 2008 | in Maatschappij | 4 Reacties

vliegveldTwee Marokkaanse passagiers hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op de luchthaven van Charleroi. Dat gebeurde na een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken. De twee zijn bejaard en hebben een zwakke gezondheid.

Ze zijn afkomstig uit Marokko maar wonen sinds 2003 in België met een gele verblijfskaart die om de vijf jaar moet worden vernieuwd. Toen ze zaterdagmiddag met een vlucht uit hun thuisland in Charleroi landden, werden ze volgens de CRER vastgehouden in het politiekantoor op de luchthaven, omdat de Dienst Vreemdelingenzaken oordeelde dat ze te lang uit België weg waren geweest.

De CRER klaagt aan dat de familie van de twee bejaarden pas zaterdagavond contact mocht opnemen. De zoon van het koppel mocht ook niet bij zijn ouders op de luchthaven overnachten. Vanochtend kreeg het paar dan te horen dat ze opnieuw naar Marokko zouden worden gestuurd. De zoon bemoeide zich ermee en enkele uren later werden zijn ouders dan toch vrijgelaten.

Een woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken bevestigt dat deze situatie het gevolg is van een te lange afwezigheid van het Belgisch grondgebied. Als men langer dan een jaar in het buitenland verblijft, moeten houders van een gele verblijfskaart de gemeente op voorhand verwittigen van hun terugkeer, meldt Het Laatste Nieuws.

Er zijn 4 reacties

 1. Maktab
  21 januari 2008 om 07:58 uur.

  Respect voor ouderen kennen ze zeker ook niet. Ze zullen vast geen warm en zacht bed aangeboden gekregen hebben. Arme mensen.

 2. Berkany
  22 januari 2008 om 04:48 uur.

  Hun zoon had moeten weten dat zulke wetten zijn, vraag aan de marokkaanse gemeenteschap, natuurlijk had de belgische vreemdelingenpolitie respect voor de ouders.

 3. barbare
  23 januari 2008 om 12:39 uur.

  mijn reet alles verandert hier in nederland je gaat op vakantie en als je terug komt wordt je opgepakt omdat je naar een raam zit te kijken zulke onzin ( nieuwe regel ) onvoorstelbaar gwn niet te geloven…..

 4. mocrogirl
  23 januari 2008 om 09:51 uur.

  RESPECTLOOS

Plaats je reactie