MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stille tocht voor vermoordde Moustapha

26 januari 2008 | in Maatschappij | 9 Reacties

Stille tocht voor neergestoken Moustapha SouhailIn Tilburg hebben familie en vrienden van Moustapha Souhail vrijdagavond een stille tocht gehouden. De 39-jarige Tilburgse Marokkaan werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgestoken op het Pieter Postplein in zijn woonplaats.

Aan de stille tocht deden enkele honderden mensen mee. Zij verzamelden zich vrijdagavond op het Besterdplein, waarna ze naar de plek liepen waar het slachtoffer is overleden. Dat meldt Omroep Brabant vrijdag.

Bij een ruzie in een woning aan het Pieter Postplein in de nacht van zaterdag op zondag werd Souhail met een mes gestoken. Het lichaam van het slachtoffer werd rond 4.30 uur op driehonderd meter afstand van deze woning aangetroffen. Waar de ruzie over ging, is nog niet bekend. Van de vier verdachten die werden opgepakt, zit er nog één vast.

Het lichaam van Souhail wordt zaterdagochtend overgevlogen naar Marokko om daar te worden begraven.

Er zijn 9 reacties

 1. good girl
  26 januari 2008 om 08:25 uur.

  Allah ie Rahmoe

 2. khalil
  26 januari 2008 om 05:58 uur.

  Als het een Nederlander was die doodgestoken is door een Marokkanen dan hadden de kranten en de media daar werk van gemaakt was er nationale verontwaardiging tsja zo werkt het dubbele moraal..

 3. Laila
  26 januari 2008 om 07:04 uur.

  wat erg voor zijn familie en nabestanden
  sterkte verder

 4. dre
  27 januari 2008 om 11:52 uur.

  Zit niet zo vol zelfmedelijden kahlil,get a live.
  Verder sterkte voor de nabestaanden.

 5. khalil
  28 januari 2008 om 02:52 uur.

  Dre is dat de psychologie van de koude grond? Blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt sukkel aangezien er een kern van waarheid in zit n’est pas?

 6. peter
  29 januari 2008 om 10:16 uur.

  Kern van waarheid? Denk het niet . Het trieste is dat er wel elke week mensen na ruzie enzo worden doodgestoken. Het haalt een klein berichtje in de kranten en soms nog het journaal.

  En of er nou Marokkanen Turken Nederlanders slachtoffer dan wel dader zijn, doet er weinig toe. Het zijn in de eerste plaats (jonge) mensen.

  Media zijn altijd bevoordeeld en nooit helemaal objectief. Ze geven vaak een bepaalde kleur en/of lading aan zo’n bericht. Daar moet je als lezer doorheen prikken.

 7. bibi
  30 januari 2008 om 10:22 uur.

  Wat een onzin altijd als het een Nederlander was dan dit dan dat..
  Een turk die van de week even met een mes een bek open trekt van een marokkaan komt toch ook in het nieuws dus hoezo nederlander.

 8. mocrogirl
  30 januari 2008 om 11:37 uur.

  Meskein, k wens de nabestaande veel strekte en suc6 bij het verwerken van dit verlies

 9. khalil
  31 januari 2008 om 04:03 uur.

  wees niet zo naïef mensen wij prikken hier doorheen maar om een voorbeeld op te noemen: onlangs is gebleken dat als het onderwerp Marokkaan en of moslim in de media voorkomt het meestal slechte nieuws is …en men zit vaak veel meer op media-gevallen als de dader Marokkaan is …onderken dat nu..

Plaats je reactie