MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burgemeester bezoekt herkomstgebied

31 januari 2008 | in Overheid | 2 Reacties

NadorBurgemeester Opstelten brengt van 3 tot en met 7 februari een werkbezoek aan het noorden van Marokko en Casablanca. In Noord Marokko wordt het gebied rond het Rif gebergte bezocht. Tachtig procent van de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap is afkomstig uit dit deel van het land. Het is de eerste maal dat de burgemeester hier op bezoek gaat.

Het bezoek staat met name in het teken van ontmoetingen met de achterban van de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap.

De burgemeester opent o.a. een dialysecentrum in Midar waar stichting De Stromen een industriële gaarkeuken en wasserette heeft geplaatst. Opstelten bezoekt ook diverse remigratie projecten en hij bekijkt een aantal projecten die met Rotterdams geld tot stand zijn gekomen. Dat meldt het Rotterdamse MegastadFM.nl.

Er zijn 2 reacties

 1. Henk -Rotterdam
  31 januari 2008 om 09:31 uur.

  Ik begrijp niet als Rotterdammer dat hij hier tijd voor heeft,hij geeft namelijk directe leiding aan het project “kauwgum van de straat halen in het centrum”.
  Daarnaast valt het altijd op dat ze dergelijke “reisjes” altijd gaan maken tegen het einde van hun loopbaan,want op 1 januari 2009 gaat hij met pensioen.
  Waarvoor is hij de afgelopen 12 jaar niet op een dergelijke “begripstocht” gegaan om begrip te krijgen voor de situatie?

 2. skery_vanuit_marocco
  03 februari 2008 om 03:03 uur.

  dat doen ze meeste reisje op de kosten van de belasting betaler gezien dat jij ook in rotterdam woont je hebt deel van zijn reis betaald

Plaats je reactie