MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Maryam Hassouni neemt Wilders niet serieus

10 februari 2008 | in Film | 8 Reacties

Maryam Hassouni Over de uitlatingen van de anti-islam politicus Geert Wilders maakt Maryam Hassouni, de Nederlands-Marokkaanse actrice die tijdens het Filmfestival van Berlijn als Shooting Star (veelbelovend filmtalent) wordt gelanceerd, zich niet druk.

,,Mijn vrienden en ik nemen hem niet serieus. We vragen ons alleen af welke stunt hij nu weer bedenkt om in de publiciteit te komen. Ik lig er niet wakker van. Ook niet van de film die hij aan het maken is’’, vertelt de dochter van Marokkaanse ouders die in Amsterdam is geboren.

Als Shooting Star treedt Hassouni in de voetsporen van Nederlandse acteurs als Tamar van den Dop, Halina Reijn, Nadja Hüpscher en Fedja van Huêt. Het verschil met haar voorgangers is dat er dit jaar voor het eerst een voorselectie is geweest. De 22-jarige actrice behoort tot de negen jonge Europese acteurs die in Berlijn in de gelegenheid worden gesteld om met professionals in contact te komen voor nieuwe filmprojecten.

Voor de Babylon-bioscoop in voormalig Oost-Berlijn praat Maryam over haar eerste ervaringen als Shooting Star. ,,Ik heb al twee fotosessies achter de rug, onder meer voor Vanity Fair. Ik merk hier al wel dat ik voor mezelf moet opkomen. Met dat verkopen van mijn eigen persoon heb ik overigens wel nog moeite. Eigenlijk past het niet bij mijn karakter.”

Voorlopig heeft Hassouni geen vastomlijnde filmplannen, meldt het Algemeen Dagblad. Zij heeft wel haar Engels verbeterd. ,,Ik heb in Cambridge onlangs een studie gevolgd aan een instituut. Op school was ik heel goed in Frans en ook Duits ging wel. Maar door mijn internationale contacten merkte ik dat mijn beheersing van het Engels wel beter kon. Vandaar die studie. Natuurlijk hoop ik nu op rollen in internationale producties.´´

Het is echter mogelijk dat Maryam Hassouni eerst in twee Nederlandse producties zal acteren. Het ene project gaat over een liefdesverhouding tussen een Marokkaans meisje en een Japanse jongen en het andere betreft een actiefilm over een moslimmeisje met een dubbelleven. De werktitel is Fatima by day, Ninja by night. De actrice: ,,Maar voor beide producties is de financiering nog niet rond.´´

Er zijn 8 reacties

 1. khalil
  10 februari 2008 om 12:55 uur.

  tsja ik krijg bij haar altijd het idee dat ze rollen krijgt die erg stereotyp zijn en vaak gekozen omdat het onderwerpen zijn die gerelateerd zijn aan haar afkomst,ik hoop wel haar dat ze integer blijft in haar werk en zich niet laat verleiden om bepaalde dingen te doen in films om verder te komen in de filmwereld

 2. Nihad
  10 februari 2008 om 04:24 uur.

  “Maryam Hassouni neemt Wilders niet serieus”

  Nou, daar zal ome Geert van wakker liggen.

 3. mocrogirl
  10 februari 2008 om 09:47 uur.

  Wilders zoekt egt aand8!

 4. Maghrebie
  11 februari 2008 om 08:31 uur.

  Maar je speelt ondertussen wel de rollen die de woorden van Geertje bevestigen……

 5. jenna
  12 februari 2008 om 04:50 uur.

  jaj ja

 6. jenna
  12 februari 2008 om 04:50 uur.

  my god

 7. Meknasi
  13 februari 2008 om 08:36 uur.

  Ik voel hier (boven) veel jaloezie en afgunst! Kan dat kloppen?
  Daklozen kraken een huis, Marokkanen kraken elkaar af (0_-)!!!!

 8. rachid
  15 februari 2008 om 04:00 uur.

  Ik gun deze actrice het beste. Ik hoop wel dat zij rekening houdt met haar achtergrond en inderdaad zich niet moet laten verleiden door allerlei zaken die niet goed zijn.

Plaats je reactie