MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Christelijk Oostenrijk verbiedt bouw moskee

13 februari 2008 | in Maatschappij | 5 Reacties

Extreemrechtse leider Jörg HaiderHet deelstaatparlement van Karinthië heeft een wet aangenomen die de bouw van moskeeën en minaretten op het grondgebied van deze Oostenrijkse provincie, bestuurd door de extreemrechtse leider Jörg Haider, expliciet verbiedt. “We willen een signaal lanceren tegen de uitbreidende islamisering”, verklaarde achteraf Jörg Haider, die van Karinthië “een model voor (christelijk) Europa” wil maken.

De gewijzigde wetgeving is niet onmiddellijk gericht tegen de moskeeën, maar vereist een speciale toelating voor de constructie van “gebouwen met grote afmetingen”. Voor de sociaaldemocratische oppositie (SPÖ), die samen met de Groenen en de Oostenrijkse moslimgemeenschap protesteert tegen een schending van de godsdienstvrijheid, blijft de bouw van gebedshuizen en moskeeën mogelijk.

“Deze wet is ongegrond”, reageerde het SPÖ-parlementslid voor Karinthië, Gaby Schaunig, die er op wees dat er geen enkele bouw van een moskee is gepland in de regio, die tienduizend moslims telt op een bevolking van 560.000. Vreemd genoeg dreigt de omstreden bouw van een Tibetaans religieus centrum het eerste slachtoffer te worden van de nieuwe wet, meldt Het Laatste Nieuws.

Er zijn 5 reacties

 1. moker
  14 februari 2008 om 11:33 uur.

  Zo zie je maar weer hoe Tolerant en Gastvrij het Christendom van tegenwoordig is.. ze zijn bang dat ze allemaal in moslims veranderen

  wat een vrijheid oostenrijk!
  Bravo jullie laten jullie werkelijke gezicht zien!

  Suckers..

 2. moker
  14 februari 2008 om 11:34 uur.

  Zelfs iran heeft kerken en Qatar bouwt nu ook.. wij zijn niet tegen christenisering zoals julie met islamisering bedoelen..

 3. 00
  16 februari 2008 om 11:54 uur.

  de blanke christene is gewoon nep
  en bestaat niet eens

 4. tatatarata
  16 februari 2008 om 04:52 uur.

  @OO klopt je heb gelijk maar de moslim bestaat ook niet ook allemaal nep haat nijd afgunst terreur jaloezie bedrog

  mensen geloven in een zelf gecreeerd beeld waar ze alles op af denken te schuiven en waarmee ze proberen hun wandaden zonden te verklaren.

 5. Annemarie
  17 februari 2008 om 11:18 uur.

  EN DAT NOEMEN ZE VRIJHEID VAN GODSDIENST??

  TRAP ZE UIT DE EU.

Plaats je reactie