MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bouchra Ismaili gaat toch alleen verder

23 februari 2008 | in Politiek | 6 Reacties

Bouchra IsmailiHet omstreden Rotterdamse deelraadslid Bouchra Ismaili gaat in de politiek van de Rotterdamse deelgemeente Charlois verder als de eenpersoonsfractie Ismaili. Een programma heeft ze nog niet, maar verdraagzaamheid zal een speerpunt zijn.

Ismaili was de afgelopen twee jaar deelraadslid voor de PvdA, maar in die fractie niet meer welkom sinds ze een haatmail aan een burger verstuurde en een petitie ondertekende van de moslimradicale Hizb ut-Tahrirbeweging. ,,Een uitglijder waar ik enorm veel spijt van heb,’’ zegt Ismaili. ,,Want zo ben ik helemaal niet. Ik sta voor verbroedering en bruggen bouwen.’’

Lang heeft Ismaili getwijfeld of ze in haar eentje en met maar twee jaar politieke ervaring wel iets voor elkaar kan krijgen in Charlois. ,,Er zijn zoveel mensen die me steunen, dat ik besloten heb door te gaan.’’

Haar besluit voelt als een opluchting. ,,Er valt een enorme last van me af. Ik wil me de komende twee jaar bewijzen als politica. Ik ben verliefd geworden op dit vak.’’

De PvdA in Charlois wenst Ismaili succes, maar betreurt de gang van zaken. ,,Het heeft allemaal enorm lang geduurd. Zonde van de tijd,’’ vindt fractievoorzitter Michel de Baan. ,,De redenen waarom we wilden dat ze de partij verliet zijn duidelijk. Van onze kant was er geen vertrouwen meer.’’

Dat Ismaili een eigen zetel opeist, betekent dat de PvdA in de deelraad de absolute meerderheid verliest. ,,Ze zou het verschil kunnen maken,’’ erkent De Baan in het Algemeen Dagblad. ,,Maar we hebben een goede coalitie met het CDA. En Bouchra heeft ooit de principes van de PvdA onderschreven. Het zou wel heel raar zijn als ze nu ineens met heel andere ideeën komt.’’

Er zijn 6 reacties

 1. Momo
  23 februari 2008 om 10:39 uur.

  Ik heb haar zien horen praten in een TV-programma. Om je als Marokkaan diep te schamen, wat een ordenaire wijf! Als je haar zag, dan zou je denken dat ze al jaren op de Wallen werkzaam is. En dat noemt zich moslima, pffffffffff! Alatief.

 2. Berkany
  23 februari 2008 om 11:23 uur.

  Hier kun je zeggen dat alleen voor money gaat ,haar eigen zak vullen en niets voor volk die mensen die voor haar gestemd hebben, hadden beter hun huiswerk kunnen doen. schande dat ze blijft.

 3. hhh
  23 februari 2008 om 11:57 uur.

  dit is tog wat jullie willen marokkaanse meiden die zogenaamd hogerop komen !!!!

 4. kano
  24 februari 2008 om 08:35 uur.

  Die meid heeft goed gehandeld van mij is ze een heldin

 5. Bouchra Ismaili
  29 november 2008 om 07:15 uur.

  Dank je wel Kano, gelukkig bestaan er nog normale mensen. Momo ga kijken of je zusjes en moeder niet op de wallen staan . Waarschijnlijk ben jij degene die zijn kont geeft voor 5 euro! Ik buig voor niemand. Berkany de vergoeding die ik krijg is nog minder dan je moeders uitkering. Je hele familie bestaat uit uitkeringstrekkers! Ga werken! Nouh Groetjes allemaal!

 6. De Researcher » Van Dieyen mogelijk opvolger Ismaili
  21 november 2011 om 02:44 uur.

  […] Ismaili ging verder als de ‘eenpersoonsfractie Ismaili’ in Charlois. In Nieuws, Politiek, Politiek, Dossier Parbleu, donderdag 24 januari […]

Plaats je reactie