MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Speciale voorlichting door Rode Kruis

19 maart 2008 | in Gezondheid, Maatschappij | Reageer

Speciale voorlichting door Rode Kruis De meeste ongevallen gebeuren in en om het huis. Vaak zijn kinderen of ouders het slachtoffer. Het direct bieden van eerste hulp kan dan van groot belang zijn. Toch zien we dat veel Marokkaanse Nederlanders minder vaak in staat zijn tot het geven van deze zo noodzakelijke directe hulpverlening. Het Nederlandse Rode Kruis wil daar graag verandering in aanbrengen.

Vandaar dat het Rode Kruis start met het geven van voorlichtingsbijeenkomsten ‘Veiligheid in en om het huis’ speciaal voor Marokkaanse Nederlanders. Het gaat daarbij om in totaal 3 dagdelen, waardoor de kosten zeer beperkt kunnen worden gehouden. Voorlichters zijn studenten Geneeskunde van de Vrije Universiteit.

Wat doet u als uw dochter flauw valt of uw opa zich verslikt in een stukje voedsel? Als uw zoon een slokje afwasmiddel slikt of wordt gestoken door een wesp? Hoe handelt u als een slachtoffer door een val een gebroken been heeft? En wat te doen bij brandwonden? Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten leren de deelnemers niet in paniek te raken… en iemand veilig en efficiënt te behandelen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met mevrouw M. El Fakih, melfakih@redcross.nl.

Plaats je reactie