MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuwe moskee symbool van integratie

24 maart 2008 | in Geloof | 2 Reacties

Na de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004 ging de moskee in Helden helemaal in vlammen op. Tot op de dag van vandaag is de zaak niet opgelost. De Marokkaanse gemeenschap putte er kracht uit: „De moskee is nu het symbool van integratie.”

Het nieuwe, niet al te opzichtige bouwwerk staat aan de rand van het dorp schrijft de SP!TS. Bouwkosten: 1,1 miljoen euro. De ene helft betaalden de Marokkaanse families uit Helden – allemaal drieduizend euro – de andere helft werd gecollecteerd bij moskeeën in de rest van Nederland en in Europa, tot in Noorwegen, Engeland en Frankrijk toe.

Dat de nieuwe moskee geldt als symbool van integratie is te zien aan een rode ‘Hollandse’ steen, die het fundament vormt met daar bovenop een beige kasjmiersteen voor de Noord-Afrikaanse uitstraling. Een Heldense kunstenares bracht Arabische sierletters aan op het glas in de gebedsruimte.

Er zijn 2 reacties

 1. wassima
  25 maart 2008 om 01:37 uur.

  alhamdoelilah blij dat er weer een moskee gebouwd wordt in nederland
  alhamdoelilahhhh!!!

 2. wasima
  29 maart 2008 om 11:47 uur.

  JAH, alhamdoelilah en nu nog een paar in “BELGIE”
  haha

Plaats je reactie