MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kort geding Balkenende tegen Opinio

04 april 2008 | in Politiek | Reageer

BalkenendePremier Balkenende spant een kort geding aan tegen het weekblad Opinio. Hij eist dat het blad een stuk rectificeert over een toespraak waarin Balkenende de islam een probleem zou hebben genoemd. De premier ontkent zo’n toespraak te hebben gehouden.

Volgens Opinio zei Balkenende zondag op een bijeenkomst met CDA-prominenten: ‘Niet de radicale islam of het islamitische terrorisme of het fundamentalisme in het algemeen- nee, ik zeg: het grote probleem is de islam’. Volgens CDA-bronnen was er zondag helemaal geen bijeenkomst. Balkenende zelf zegt dat hij zondag bij zijn gezin was.

Hij verwijt Opinio een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef, juist over een onderwerp als dit, meldt de Wereldomroep. Opinio, dat zichzelf een links-conservatief blad noemt, vindt het een overspannen reactie van de premier en noemt het zeer aannemelijk dat dit werkelijk zijn opvattingen zijn.

Plaats je reactie