MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb opent nieuwe moskee in Limburg

13 april 2008 | in Maatschappij | 2 Reacties

Ahmed AboutalebIn Helden in Noord-Limburg heeft staatssecretaris Aboutaleb de nieuwe moskee geopend. Het oude gebouw werd door brand verwoest, kort na de moord op Theo van Gogh in 2004.Aboutaleb prees het dorp dat het niet is gezwicht voor intolerantie.

De dader van de brandstichting in 2004 is nooit gepakt. Dorpsgenoten hielden de extreem-rechtse jeugd verantwoordelijk, omdat die al meer op zijn geweten had.

De moskee is volgens het NOS gebouwd door plaatselijke ondernemers. Het geld is bijeengebracht door de Marokkaanse gemeenschap. De sfeer in Helden is sterk verbeterd na alle negatieve aandacht na de brand.

Er zijn 2 reacties

 1. kano
  13 april 2008 om 02:25 uur.

  zie je, hoe harder de islam aangpakt wordt hoe harder deze gaat groeien, dus van een kleine naar een grote moske

 2. mo
  13 april 2008 om 05:31 uur.

  alhamdolilah::: hoe meer haat jegens islam hoe meer moslims en moskeen
  ga zo door meneer wildertje:::::::

  groetjjs uit tanger
  lekker warm hier

Plaats je reactie