MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Keurmerk voor Marokkaanse imam

23 april 2008 | in Geloof | 1 Reactie

imamMarokkaanse imams krijgen mogelijk een soort keurmerk. Ook komt er in Nederland een centrum waar imams cursussen kunnen volgen en moeten ze zo veel mogelijk Nederlands praten. Dit zegt Yassin Elforkani, interim-voorzitter van de onlangs opgerichte beroepsvereniging Marokkaanse Imam Bond (MIB), een initiatief van de Raad van Marokkaanse Moskee-organisaties Nederland (RMMN) en de Nederlandse Moslim Raad (NMR).

Bij deze organisaties zijn tachtig moskeeën aangesloten. ”We focussen op betere kwalificaties. De laatste jaren hebben mensen die zich imam noemen onbevoegd allerlei uitspraken gedaan.”

De MIB wil imams beter opleiden, zodat ze beter kunnen opereren in de Nederlandse samenleving, zegt Elforkani. ”De meeste imams komen uit Marokko. Zij moeten de problemen en de kernwaarden van de Nederlandse samenleving kennen.”

Imams moeten Nederlands praten en preken, ook om jongeren te bereiken. ”Maar ze blijven ook in het Arabisch preken voor oudere bezoekers.” De MIB wil zich mengen in het publieke debat maar is niet van plan richtlijnen op te stellen over omgangsnormen, zoals het wel of niet schudden van handen, meldt Het Parool.

Er is 1 reactie

  1. yaser
    25 april 2008 om 08:50 uur.

    Label om zijn nek, goedgekeurd door de Nederlandse bevolking

Plaats je reactie