MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spaanse boot aan grond gelopen in Marokko

03 mei 2008 | in Marokko | Reageer

Treintunnel Marokko-SpanjeEen Spaanse veerboot is met 113 passagiers aan boord voor de zuidkust van Marokko aan de grond gelopen en later gedeeltelijk gezonken. De opvarenden konden tijdens een grootscheepse reddingsactie aan land gebracht worden. Daarbij waren ook vissersboten en de Marokkaanse marine betrokken. De veerboot Assalama wilde van de Zuid-Marokkaanse havenstad Tarfaya naar het Canarische eiland Fuerteventura varen.

“We moesten in allerijl met de kinderen naar de reddingssloepen lopen”, zei een vrouwelijke passagier in de Spaanse krant Canarias7. “Ons geld, onze kleren en koffers moesten we aan boord laten. Het was vreselijk, een echte chaos”. De veerboot was na het verlaten van de haven tegen een rots gevaren en lekgeslagen.

De poging van de bemanning om het lek te dichten, mislukte. De kapitein gaf vervolgens het bevel dat de passagiers zich onmiddellijk naar de reddingssloepen moesten begeven. De veerboot moest terug naar de haven gesleept worden. Toen ook die poging mislukte, verliet de bemanning het schip. Niet veel later zonk de Assalama voor een groot deel in zee. De passagiers waren hoofdzakelijk afkomstig uit Marokko en Spanje. Er waren er echter ook enkele toeristen uit Duitsland, Frankrijk en Japan, schrijft Het Laatste Nieuws.

Plaats je reactie