MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ontkent verdrinken vluchtelingen

09 mei 2008 | in Maatschappij | 1 Reactie

bootvluchtelingenDe Marokkaanse autoriteiten hebben ontkend dat de marine onlangs een rubberboot met zeventig Afrikaanse vluchtelingen tot zinken zou hebben gebracht. Dat berichtte de BBC donderdag. Vijf overlevenden beschreven woensdag in de Spaanse krant El Pais dat een Marokkaanse militair de boot lek stak op 28 april en zei „Probeer nu nog maar eens naar Spanje te komen”. Dertig vluchtelingen zouden zijn omgekomen, onder wie vier kinderen.

Volgens Marokko zijn er echter tien mensen verdronken en probeerde de marine de vluchtelingen juist te redden. Daarvoor zou het marinepersoneel later ook zijn bedankt. Het incident zou zijn voorgevallen vlakbij de noordelijke haven Al Hoceima. Een lokale verslaggever van de BBC laat weten dat het lastig is de ware toedracht van het voorval te achterhalen, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Er is 1 reactie

  1. Berkany
    09 mei 2008 om 02:49 uur.

    Ik denk niet dat de marokkaanse marine dit doet, uit verleden zat ik met marokkaanse douane (famillie) te praten en te gelijk zien we paar jongens te zwemmen naar de boot (ferry),hij zei ja die jongens moeten ook voor hun lot zorgen, dus met andere oog naar andere kant kijken( beninsar)

Plaats je reactie