MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse prijs voor Marcouch

12 mei 2008 | in Politiek | 1 Reactie

Ahmed MarcouchStadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft zaterdagavond de TANS Achievement Award 2008 gewonnen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse gala van de organisatie van Marokkaanse Nederlanders TANS in het Okura hotel in Amsterdam, maakte voorzitter Hatim Chébti bekend.

De club reikt de prijs elk jaar uit aan een persoon van Marokkaanse afkomst die een sleutelrol heeft gespeeld in de samenleving. Het bestuur van TANS nomineerde Marcouch omdat hij bruggen slaat tussen verschillende gemeenschappen en een rolmodel is voor andere Marokkaanse Nederlanders, aldus Chébti. De leden kozen de politicus zaterdag vervolgens tot winnaar, bericht Het Parool.

De bestuurder liet in een reactie weten blij te zijn met de prijs. ”Het is een hele eer. Ik zie het als een belangrijke stimulans voor het werk dat ik doe.”

Marcouch voerde onlangs nog een felle discussie met de Haagse imam Jneid Fawaz, nadat die zijn oprechtheid in twijfel had getrokken. ”Dan is het extra belangrijk dat je ook deze reacties krijgt”, aldus de stadsdeelvoorzitter.

Een stel hoger opgeleide, succesvolle Marokkaanse jongeren richtte TANS in 1997 op. De organisatie heeft als doel de positie van de Marokkaanse gemeenschap binnen de Nederlandse samenleving te versterken.

Er is 1 reactie

  1. Laila
    12 mei 2008 om 10:33 uur.

    van harte gefeliciteerd Marcouch

Plaats je reactie