MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vaker discriminatie op school

24 mei 2008 | in Maatschappij | Reageer

discriminatieWethouder Freek Ossel (Diversiteit) vreest dat niet alleen op De Weidevogel, maar op meer Amsterdamse scholen discriminatie voorkomt. Hij zegt dat in Het Parool naar aanleiding van de beslissing van de Turkse familie Genco om haar kinderen van De Weidevogel te halen na discriminerende opmerkingen.

”Er is geen onderzoek naar gedaan, maar die indruk dat het meer gebeurt, heb ik wel. De mate waarin kennen we niet,” zegt Ossel. ”Ik hoop dat meer scholen het nu aanpakken.”

Hij wil dat scholen er open over zijn als er discriminerende opmerkingen worden gemaakt. ”Er is de neiging om defensief te reageren en de vuile was binnen te laten. Maar dit moet je juist wel op tafel leggen en bespreken. Ik hoop dat die boodschap wel geleerd is.”

Plaats je reactie