MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Marokko maakt een nieuwe start”

31 mei 2008 | in Sport | Reageer

Mbark BoussoufaSpelmaker Mbark Boussoufa wil met Marokko een nieuwe start maken na de mislukte Afrika Cup. Met de nieuwe bondscoach Roger Lemerre aan het roer richt Marokko zich op het WK in 2010. Boussoufa, die momenteel deel uitmaakt van de Marokkaanse selectie met het oog op een aantal WK- en Afrika Cup- kwalificatiewedstrijden, liet in een interview met FIFA.com weten dat Marokko een nieuwe start zal maken.

“Ik was er zelf niet bij de afgelopen Afrika Cup, maar ik weet zeker dat we een goede, nieuwe start met jonge spelers gaan maken om zo aan een mooie toekomst te bouwen. De overwinning op België (1-4) was een goed begin.”

Vanaf 1 juli krijgt Roger Lemerre de touwtjes in handen bij Marokko. De Fransman wist met Frankrijk het EK te winnen in 2000 en leidde Tunesië naar winst in het toernooi om de Afrika Cup in 2004.

Ook Boussoufa is tevreden met de aanstelling van de Fransman. “Lemerre is
een grote naam en heeft Frankrijk en Tunesië naar successen geleid. Ik ben blij dat een ervaren man als hij, de nieuwe bondscoach wordt. Hij zal wel de tijd moeten krijgen om het beste uit het team te halen, maar ik weet zeker dat hem dat gaat lukken. Ons doel is het behalen van het WK in 2010. Hiermee beginnen we in juni. Elke wedstrijd is vanaf dat moment een finale.”

Marokko is in de eerste ronde van de WK-kwalifcatie ingedeeld in een poule met Ethiopië, Rwanda en Mauritanië, bericht VoetbalPrimeur. Volgens Boussoufa is dit, anders dan de namen van de tegenstanders doen vermoeden, geen gemakkelijk opgave.

“Er zijn geen makkelijke tegenstanders in Afrika. Steeds meer Afrikanen spelen op een hoog niveau. Guinee is een goed voorbeeld van een land dat de laatste jaren veel sterker geworden is. Ik denk dat wij van hetzelfde niveau als Ivoorkust, Egypte en Kameroen zijn. Het is nu aan ons om dat te bewijzen.”

Marokko werkt vandaag in Casablanca haar eerste kwalificatiewedstrijd af. De tegenstander is Ethiopië.

Plaats je reactie