MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samen in actie voor water in Marokko

01 juni 2008 | in Gezondheid | Reageer

Marokko WaterdagDe waterproblematiek in Marokko kenmerkt zich vooral door de toename van de verwoestijning, waterschaarste en de vervuiling van de watervoorraad. Door de enorme ontbossing en een langdurig erosieproces is het retentievermogen van de grond op de bergen zodanig gedaald dat het regenwater bijna gelijk afstroomt naar de zee. Dat veroorzaakt veel overstromingen en verlies aan water en vruchtbare grond. De groeiende behoefte aan water van huishoudens, industrie en landbouw gekoppeld aan het ontbreken van een adequaat waterbeheer heeft gezorgd voor een flinke daling van het waterpeil in Marokko. Hierdoor vallen veel dorpsputten en waterbronnen droog.

Middels voorlichting en fondsenwerving willen wij middelen inzamelen om het door droogte en erosie geplaagde dorp Asoule (ligt aan de voet van een berg in Noord-Marokko), te voorzien van veilige watervoorziening en te beschermen tegen de dreiging van een mogelijke aardverschuiving. Hierbij willen wij gebruik maken van de door stichting WCT (www.westerveld.nu) ontwikkelde methodiek van duurzaam waterbeheer. De methodiek wordt jaren met succes toegepast in verschillende Afrikaanse landen en wordt uitgevoerd met traditionele technieken en lokkale hulpmiddelen. De drainage van neerslag wordt over compleet stroomgebied vertraagd door het aanleggen van geulen (contourtrenches) op de berg. Centraal in het ontwerp staat de integratie met de bouw van stenen wallen en heggen van bomen. Zodoende wordt het retentievermogen van het stroomgebied geoptimaliseerd, de erosie tegengehouden en de landbouwproductie op duurzame wijze vergroot.

Activiteiten in het kader van de actie “water voor nu en later” ter ondersteuning van het Marokkaanse dorp Asoule worden georganiseerd door de studentenvereniging Selsabiel i.s.m. Cos Raynmond & Midden Holland en de stichtingen kantara en WCT. De aftrapbijeenkomst van deze actie wordt gehouden in de vorm van een spetterend benefietgala op 8 juni in het Party Centre van den Adel te Amstelveen . Van 18:30 tot 01:30 uur kunt genieten van prachtige muziek, cabaret en heerlijke Marokkaanse keuken.

Plaats je reactie