MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wint met 3-0 van Ethiopië

02 juni 2008 | in Sport | 8 Reacties

Marokkaans elftalMarokko is de WK- en Afrika Cup-kwalificatiecyclus goed begonnen. In eigen huis wonnen de Marokkanen met 3-0 van Ethiopië. Benjelloun, Aboucherouane en Kharja waren de doelpuntenmakers bij de thuisploeg.

Marokko miste in het duel tegen Ethiopië een flink aantal spelers. Marouane Chamakh, Nabil Dirar en Tarik Sektioui waren allen geblesseerd. Chamakh zou zelfs de komende drie interlands niet inzetbaar zijn. De vervanger van Chamakh in de spits was Abdeslam Benjelloun. De aanvaller, uitkomend voor het Schotse Hibernian, liet een goede indruk achter en scoorde één keer.

Al na drie minuten mochten de Noord-Afrikanen juichen. Uit een corner van Liverpool-speler Nabil El Zhar schoot Aboucherouane op de lat, waarna Benjelloun de bal in de rebound makkelijk binnen kon werken: 1-0. In de tiende minuut was het wederom raak. Sofiane Alloudi bediende Aboucherouane die, na een mooie kapbeweging, de bal laag in de hoek schoot: 2-0. Alloudi, die tijdens deze wedstrijd door delegaties van Lyon en Marseille werd bekeken, was verder onzichtbaar.

In de tweede helft kreeg Marokko veel kansen. Vooral Benjelloun had het vizier niet op scherp staan. Pas in de slotfase wist de thuisploeg opnieuw toe te slaan. Een voorzet van invaller Mbark Boussoufa werd door Houcine Kharja met enig fortuin tegen de touwen gewerkt: 3-0.

Marokko staat nu samen met Rwanda, dat met 3-0 te sterk was voor Mauretanië, aan kop in Groep 8 van de WK- en Afrika Cup-kwalifcatieronde.

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi zat niet bij de wedstrijdselectie van Marokko en mocht het duel vanaf de tribune bekijken, meldt VoetbalPrimeur.

Opstelling Marokko:
Lemyarghi; Basser, Aini, Rbati, El Kaddouri; Safri, Kharja; Alloudi, Aboucherouane, El Zhar (63. Boussoufa); Benjelloun (90. Hemdani)

Zie de doelpunten:


Morocco 3-0 Ethiopia World Cup-CAN 2010 qualifiers
Uploaded by TheAtlasLions

Er zijn 8 reacties

 1. Bennis
  02 juni 2008 om 08:57 uur.

  kloete wetstreit. Aboucharouane moet weg.

 2. Abdess
  02 juni 2008 om 11:30 uur.

  zwaar belleberd 3 spelers speelde maar goed
  boussoufa
  erbati
  Benjelloun

 3. appi
  02 juni 2008 om 11:07 uur.

  Waar hebben we het over
  ethiopie jongens
  ik vind niet eens dat dit een wedstrijd genoemd mag worden

 4. seat
  03 juni 2008 om 08:14 uur.

  kijk tegen wie ze spelen etiopie en dan trots zijn dat ze 3 -0 winnen

  voor alle supporters reken nooit op marokko want je krijgt alleen maar stress aan je hoofd gewoon gezellig kijken ze zullen het toch nooit ver schoppen !

 5. WS
  03 juni 2008 om 02:18 uur.

  marokko heeft een Nederlandsche coach nodig, geloof me. andere afrikaanse landen(ivoorkust, senegal, ghana, egypte.) spelen sinds kort echt voetbal. Marokko speelt nog steeds rommelig zonder inhoud, ofwel rennen rennen rennen en schieten. daarmee bereik je niets. Totaal voetbal dat willen wij zien!

 6. yassine
  04 juni 2008 om 08:34 uur.

  marokko heeft goed gespeeld tegen ethopie maar ik weet niet waneer ze moeten spelen en is er een wedstrijd schema

 7. yassine
  04 juni 2008 om 08:35 uur.

  warom speelt mokhtari niet en hadji waren ze ook gebleseert

 8. mootje
  05 juni 2008 om 03:07 uur.

  het gaat niet egt om de coach want ze hebben nu Lemerre en die heeft veel ervaring nu maar kijken tot hoe ver hij het kan schoppen met die kakkerlakken

  en die fathi haalt alleen maar de slechte erbij:S

Plaats je reactie