MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko veroordeelt 29 terreurverdachten

12 juni 2008 | in Maatschappij | 1 Reactie

amn lwatanieEen rechtbank in Marokko heeft dinsdagavond 29 verdachten schuldig bevonden aan het plannen van terreurdaden en het ondersteunen van opstandige strijders in Irak.

Zevenentwintig verdachten werden door de rechtbank in Sale, bij de hoofdstad Rabat, veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de twee en acht jaar. Twee verdachten die bij verstek werden veroordeeld kregen volgens De Pers elk een jaar.

De verdachten behoren tot de in januari vorig jaar opgerolde Tetouan-cel, genoemd naar de plaats waar de meesten van hen vandaan komen. Deze zou geld en strijders hebben geworven voor de strijd tegen de Amerikanen in Irak. De Marokkaanse politie gaat er van uit dat groepen als deze, waarvan er in Marokko zeker twaalf actief zijn, ook in eigen land aanslagen zouden kunnen plegen.

Het persbureau MAP zei dat de verdachten schuldig werden bevonden aan het ‘rekruteren van Marokkanen voor Irak’ en het vormen van een misdadige groep met als doel terreurdaden voor te bereiden en uit te voeren. De veronderstelde leider, Khaled Ould Ali Tahar, werd als enige tot acht jaar veroordeeld.

Er is 1 reactie

  1. abdel
    13 juni 2008 om 11:47 uur.

    Als het waar is, opgeruimd staat netjes.

    Alleen marokko kennende, het recht wordt daar niet echt toegepast op de meest zuivere manier. Blijft de vraag of dit mischien geen politieke afrekening is geweest.

Plaats je reactie