MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje wil terugkeer miljoen migranten

16 juni 2008 | in Sport | 11 Reacties

Afrikaanse migrantenHet migratiebeleid van de Spaanse regering staat voor een radicale koerswijziging. Wegens de economische inzinking en de stijgende werkloosheid wil Madrid tot één miljoen migranten uit niet-EU-lidstaten ertoe bewegen terug te keren naar hun thuisland. Dat schrijft de krant El Pais.

Bij wijze van stimulans wil de Spaanse regering migranten zonder werk het totale bedrag van de hen toekomende werkloosheidsvergoeding uitbetalen. Een eerste schijf zouden ze in Spanje ontvangen, het resterende geld na aankomst in hun thuisland. Dat zou de migranten volgens de regering de middelen moeten geven om in hun thuisland een nieuw bestaan uit te bouwen. In ruil moeten ze wel beloven dat ze drie jaar lang niet meer naar Spanje terugkeren. Ze behouden wel hun in Spanje opgebouwde pensioenrechten.

Zo’n 170.000 van de ongeveer 2,2 miljoen immigranten in Spanje zijn werkloos. De meesten komen uit Latijns-Amerika en Marokko. De regering denkt dat deze mensen bereid zijn om terug te keren naar hun heimat. Met inbegrip van de familieleden zouden er mogelijk tot één miljoen mensen kunnen vertrekken. In tijden van economische bloei haalden de Spaanse autoriteiten honderdduizenden buitenlanders als werkkrachten naar het land. Vele illegale migranten kregen werk- en verblijfsvergunningen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Er zijn 11 reacties

 1. bas
  16 juni 2008 om 11:55 uur.

  hhhhhhhhhhhhh
  jaja nou deze mensen ziek zijn en oud zijn ze niet meer nodig ik zo een flinke geld gana vragen want marokko is alles durder geworden met 50.000 kun je bijna niets beginnen ,zij weten nu dat osst ouropes landen bij komen en verplicht opvangen dan zijn ander niet ouropees niet meer welcom,laat je niet zomaar dumpen want zodra je in marokko bent kom je niet meer terug beste

 2. mohamed-den haag
  16 juni 2008 om 09:35 uur.

  nu spanje en straks nederland

 3. bas
  16 juni 2008 om 11:31 uur.

  mag nederland ook zo denken veel geld is welcom ben ik ook weg en ook mijn pension geld in mijn handen want ik vertouw deze gasten niet

 4. hamzahamza
  17 juni 2008 om 03:09 uur.

  1 mln euro dan ga ik weg.

 5. abdell zonder gel
  18 juni 2008 om 12:23 uur.

  ey je bent lelijk

 6. Rotterdam-zuid
  18 juni 2008 om 11:12 uur.

  1 miljoen ga k ook gelijk weg zonder na te denken hoef niet met racisten in een land te wonen

 7. peter = de naam
  19 juni 2008 om 11:08 uur.

  @rotterdam-zuid. Kom je in Marokko ook weer met rascisten te wonen. Rascisme komt overal voor. Maar troost je. Met een miljoen koop je toch wel een leuk rustig optrekje zodat je niet te veel last van rascisten hebt.

 8. ROTTERDAM-ZUID
  19 juni 2008 om 11:15 uur.

  ja tenmiste daar niet om me geloof en over me cultuur we zijn daar allemaal het zelfde en daar in marokko wonen ook joden die gewoon goed worden behandeld.Een voorbeeld voor Nederland he vind je niet.
  En trouwens niet zomaar dingen gaan roepen want jij weet helemaal niet wat er in marokko is.

 9. peter = de naam
  20 juni 2008 om 12:08 uur.

  @Rotterdam zuid Voorbeeld voor Nederland?? Betogers worden in elkaar geslagen en vermoord en als het zo’n voorbeeldland was zou er niet zo veel corruptie, armoede zijn waardoor mensen hun leven wagen op gammele bootjes om t land te ontvluchten via zee.

  Elk land heeft wel zijn goede en minder goede kanten, maar een paradijs is Marokko nou ook niet. Maar als jij daar gelukkiger bent, moet je er heen gaan. En hopelijk krijg je een leuk bedrag mee om wat nieuws op te bouwen. Het zal wel geen miljoen euro zijn, neem ik aan.

 10. gg
  20 juni 2008 om 12:08 uur.

  dat is typische nederlandse gewoon wat roepen
  wat ze denken toch dat ze gelijk hebben en niemand anders
  terwijl ze de ballen verstand van hebben

 11. HENK EL MAKHLOUFI
  20 juni 2008 om 07:23 uur.

  Rotterdam – Zuid
  Soms is zwijgen de beste remedie.,
  Groeten uit Rotterdam – West

Plaats je reactie