MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Politie rolt terreurgroep in oprichting op

19 juni 2008 | in Maatschappij | Reageer

amn lwatanieDe Marokkaanse politie denkt met de arrestatie van zeventien personen een terreurnetwerk in oprichting te hebben opgerold, zo meldde zondag het Marokkaanse persbureau MAP. De arrestanten zouden banden hebben met Al-Qaida.

Een van de twee belangrijkste verdachten is Mohamed R’ha, een Belg van Marokkaanse afkomst. De andere is Khaled Azig, die ooit theologie studeerde in Syrië. Azig werd al sinds maart door de politie in de gaten gehouden. R’ha zou zich eind september bij Azig hebben gevoegd en het tweetal zou bezig zijn geweest moslimextremisten te rekruteren voor hun groep.

Volgens de politie hadden ze onder anderen twee Marokkanen gerekruteerd die vast hebben gezeten op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo op Cuba. Deze twee, Brahim Benchekroun en Mohamed Mazouz, werden eind 2001 opgepakt in Pakistan en Afghanistan, waar ze vuurwapens en explosieven zouden hebben leren maken. In augustus vorig jaar werden ze overgedragen aan Marokko, dat hen voorlopig vrijliet.

Wanneer de arrestaties werden verricht werd volgens Elsevier niet gemeld.

Plaats je reactie