MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bossche Marokkanen maken indruk bij ‘WK’

21 juni 2008 | in Sport | 1 Reactie

Voetbal“We hebben al heel veel fans hier”, laat Achmed Erassan weten vanuit Agadir. Hij neemt deze dagen met een team van Bossche Marokkanen in de Marokkaanse kustplaats Agadir deel aan de Atlas Cup, zeg maar het ‘WK voor Marokkanen’.

‘Den Bosch’ maakt er veel indruk, want op de eerste dag werden gisteren de Marokkaanse selecties van Italië (4-1) en Zuid-Afrika (1-0) geklopt en werd tegen de Marokkanen uit de Verenigde Staten gelijk gespeeld (1-1). “We spelen ook echt leuk voetbal, dus het is niet gek dat heel veel mensen op onze hand zijn”, zegt Erassan, die de aanvoerdersband draagt omdat Fatah Hadouir op het allerlaatste moment moest afhaken.

Gisteren vervolgden de Bosschenaren het toernooi met de achtste finale tegen ‘Frankrijk’. Erassan : “In de meeste landen vaardigen ze een selectieteam van Marokkanen af. In Nederland doen we dat anders.” Den Bosch plaatste zich voor het ‘WK’ door het ‘NK’ in Oisterwijk te winnen. ” Die Italianen speelden ook echt in shirtjes van Italië. Wel lachen dat wij ze dan gewoon klop geven als Bosschenaren.” Grote man tegen Italië was Achmed el Allachi (van hoofdklasser Schijndel) met een raszuivere hattrick. Het vierde doelpunt kwam van Karim el Barkaoui (Vlijmense Boys). In het duel met de Zuid-Afrikanen kwam het enige doelpunt van Erassan zelf. “Een droog afstandsschot, dat lekker in de hoek eindigde”, omschrijft de verdediger zijn doelpunt. In de laatste wedstrijd van donderdag was het opnieuw El Allachi die doel trof (1-1). “Daardoor eindigden we als eerste in de poule en treffen we vrijdag Frankrijk, dat als tweede eindigde in zijn poule. We hebben ze niet zien spelen, dus kunnen niet echt inschatten hoe sterk ze zijn.”

Het reisje naar Marokko bevalt de voetballers, die spelen onder auspiciën van Stichting Marokkaanse Jongeren ‘s-Hertogenbosch, uitstekend, schrijft het Brabants Dagblad. “We zitten in een super de luxe hotel. En kunnen hier in de lobby lekker naar het EK kijken.”

Er is 1 reactie

  1. Chinwia
    04 oktober 2008 om 09:25 uur.

    Ahmed el Allachiiiiii!!

    You go boys!

    X

Plaats je reactie