MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vogelaar wil onderzoek naar moskeescholen

27 juni 2008 | in Politiek | Reageer

Jurk van VogelaarMinister Vogelaar (Integratie) wil onderzoeken hoe islamitisch godsdienstonderwijs in moskeeën wordt gegeven. Daarbij moet worden gekeken naar de inhoud van het onderwijs en naar de behandeling van de kinderen.

Dat zegt Vogelaar donderdag in een interview met Trouw. Vogelaar is hierover in overleg met staatssecretaris Dijksma (Onderwijs) en de Amsterdamse deelraadsvoorzitter Marcouch.

Aanleiding is de kritiek van Marcouch dat islamitische godsdienstlessen in moskeeën slecht uitpakken. De kinderen zouden te maken krijgen met lijfstraffen en er zou een vijandig beeld van het Westen worden meegegeven. Marcouch pleit er daarom voor islamitisch onderwijs op openbare scholen te geven.

Vogelaar neemt zijn signaal serieus. „Lijfstraffen mogen niet in Nederland. Dus er zit een justitiële kant aan.” Ook wil ze weten of de lessen slecht zijn voor de integratie. „We zijn ook tegen haatzaaiende predikers.”

Volgens de bewindsvrouw is het mogelijk islamitisch godsdienstonderwijs aan te bieden op de openbare school als de ouders daarom vragen en het neutrale karakter van de school niet wordt aangetast. Zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Plaats je reactie