MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Omwonenden vinden ontwerp moskee ‘prachtig’

04 juli 2008 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

illustratie Van den Hout & Kolen ArchitectenOmwonenden van de Stedekestraat in Tilburg reageerden gisteren enthousiast op het ontwerp van het nieuwe Marokkaanse moskeegebouw. ‘Een aanwinst voor de wijk.’ ‘Een prachtig gebouw’ tekent het Brabants Dagblad op.

De Marokkaanse moskee aan de Stedekestraat wordt 24 meter hoog. De eerste laag is ontmoetingsruimte, op de tweede komen de gebedsruimten: één voor de vrouwen en één voor de mannen. Naast de moskee komen de bijgebouwen en de woning van de imam.

Wel vrezen de omwonenden parkeeroverlast. Er zijn voldoende parkeerplaatsen volgens de berekeningen van de gemeente. Bewoners zetten daar vraagtekens bij en willen weten hoeveel bezoekers de moskee gaat trekken, schrijft de krant.
(Illustratie Van den Hout & Kolen Architecten)

Er is 1 reactie

  1. Zakaria
    04 juli 2008 om 11:26 uur.

    Wie vind de Marokkaanse variant op de Moorse architectuur nou niet mooi. Lekker Alles abstract, prachtig. Hassan II heeft niet voor niets alle andere bouwstijlen voor overheidsgebouwen in Marokko verboden.

Plaats je reactie