MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wilders-poster nog niet in VVD-ruimte

09 juli 2008 | in Politiek | 4 Reacties

Toffe TofikZijn anti-Wilders-posters ook welkom in de Vrijdenkersruimte die VVD en PVV hebben ingericht om het vrije woord te beschermen? ‘Nee’, zei PVV-Kamerlid Fleur Agema maandag in De Pers. VVD-woordvoerder Friso Fennema was ruimdenkender: ‘Laat Tofik Dibi zich maar melden, dan valt er wel wat te regelen.’

En, Dibi, hoe was het bij de VVD?

‘Ik ben nog niet gegaan. Het is nogal lastig om aan die Geert Wilders-poster te komen, want ze mochten niet meer verspreid worden. Ik ga er nu een ophalen, en dan probeer ik nog een doek te krijgen waarop Anne Frank staat met een Palestijnse sjaal.’

Zo te horen wordt de ontmoeting dus een dagje uitgesteld.

‘Ja, dat wordt nog ingewikkeld. Ik ga morgen naar Marokko voor een tijdje. Dus ik ga het of door mijn collega-Kamerlid Ineke van Gent laten bezorgen, of het moet wachten tot ik op 15 augustus terug ben in Nederland.’

Zo lang? Deze halszaak gaat u toch geen maand stil leggen?

‘Ineke heeft al gezegd dat ze de posters graag langs wil brengen, dus dat komt wel goed denk ik. Mijn gevoel zegt me overigens nog steeds dat de VVD die posters uiteindelijk niet op gaat hangen.’

Wordt ongetwijfeld vervolgd, schrijft De Pers.

Er zijn 4 reacties

 1. Toth
  09 juli 2008 om 09:49 uur.

  Ik ben benieuwd. De PVV reageert voorspelbaar: “nnnnnnnjet!!!!” de VVD heeft me verrast: “pffft… er valt wel wat te regelen” Nu kijken wie de baas van de twee is in hun vrijsprekersruimte (vrijdenkersruimte?? – mijn God wat een pathetische bende.)

 2. Henk el Makhloufi
  09 juli 2008 om 01:55 uur.

  Van de PVV kan men geen andere reactie verwachten,dit incompetente,intolerante zooitje maatschappelijke onderkruipsels sttaat nergens voor open behalve voor hun eigen vulgaire opvattingen over de samenleving
  Nu eens kijken hoe tolerant ze zijn bij de VVD,
  Maar ik denk dat men het wel op de veiligheidsoverwegingen zal gooien om het te verhinderen.
  De stemmen en de peilingen tellen,niet de vrijheid van uiting waar ze zich allemaal zo graag op beroepen

 3. hassanhasson
  09 juli 2008 om 02:10 uur.

  ondanks dat het voorspeelbaar is wat hun reactie zal zijn. Dibi verdient een pluspuntje voor dit..
  Het wordt werderom lachen met politiek terroristen.

 4. Maghrebie
  10 juli 2008 om 10:43 uur.

  Schaakmat, een goeie zet Tofik Dibi……

  Gif moet je soms bestrijden met gif.

  Is er ook ruimte voor de rappers en hiphoppers die teksten maken tegen de verwildering maar niet tegen de persoon Wilders??

Plaats je reactie