MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko stuurt predikanten naar Europa

17 juli 2008 | in Geloof | 5 Reacties

RamadanOp uitdrukkelijk verzoek van koning Mohammed VI stuurt Marokko tijdens de ramadan in september 176 predikanten naar Europa om zijn onderdanen te behoeden tegen extremistische toespraken. Het gaat om 167 mannen en 9 vrouwen. De kandidaten zijn aan een strenge selectie onderworpen.

Honderd predikanten gaan naar Frankrijk, 31 naar België, 10 naar Italië en Duitsland en 7 naar Spanje en Nederland. De andere predikanten worden onder meer ingezet in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Zwitserland en Groot-Brittannië. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

De Marokkaanse gemeenschap in het buitenland telt 3,3 miljoen personen, goed voor 10 procent van de Marokkaanse bevolking. In Europa woont 80 procent van de uitgeweken Marokkanen. Frankrijk alleen al telt 1,3 miljoen Marokkanen.

Er zijn 5 reacties

 1. mo
  17 juli 2008 om 07:40 uur.

  niks mis mee, ik begrijp niet waarom die vrouw van de CDA zich druk maakt

 2. hassanhasson
  19 juli 2008 om 12:51 uur.

  ik dacht dat de nederlandse politiek zich ten alle tijde met andermans zaken bemoeit! paspoort kwestie en Gekke GERT kwestie In Jordanie.

  en mevrouw van CDA moet gewoon haar orothodoxe muil dicht houden want wij zijn degene die het aangaat en niet zij..

 3. HENK EL MAKHLOUFI
  19 juli 2008 om 06:18 uur.

  Volgens mij komen er elk jaar Imams naar nederland met een bepaald thema voor de Ramadan.
  Vanwaar nu ineens die ophef?

  Ik begrijp alleen niet de opmerking in het bovenstaande bericht van :

  “In Europa woont 80 % van de uitgeweken Marokkanen”.

  Zijn de gevlucht dan?

  Waren het dan geen gastarbeiders die wij hier heen haalde ?

  Wie legt mij die opmerking/stelling uit?

  Wel graag iemand met verstand van zaken !

 4. Sousie
  22 juli 2008 om 04:14 uur.

  Hoi Henk,

  Ik kan het je uitleggen. Mensen hebben hun hele leven hard gewerkt om nederland op te bouwen. En die mensen willen graag nog wat van hun cultuur leren en oppakken.

  Waarom moet er altijd jaloerzie zijn, waarom is er geen jaloerzie naar de bazen van die tijd die die mensen binnen hebben gehaald en waarvan de families nu miljardairs zijn door de kracht van deze mensen te gebruiken. Denk daar eens aan in plaats van die mensen steeds zwart te maken.

 5. Henk el Makhloufi
  23 juli 2008 om 07:10 uur.

  Sousie,
  sorry maar ik heb nooit en gastarbeider “zwart “gemaakt in welke reactie dan ook.
  Ik ben er altijd en nog steeds een voorstander van dat deze mensen eindelijk eens krijgen waar ze recht op hebben en dat hen respect wordt gegeven.
  Zo weet ik dat vele van hen graag zouden terugkeren naar hun geboorteland maar dat dit hen bijna onmogelijk wordt gemaakt door allerlei regelgeving voor hun financiën.
  De voorouders van de huidige generatie die in on land wordt geboren of in het kader van de gezinshereniging hierheen komt heeft volledige rechten.
  IK ben opgegroeid met de gastarbeiders en hun kinderen in de naoorlogse opbloeiperiode en weet dus donders goed wat er allemaal speelde en hoe ze behandeld werden en nog worden.
  Ik vindt je opmerking dat ik hen niet zwart moet maken dus misplaatst daar ik altijd de nodige inspanningen heb geleverd om met hen samen een leefbare samenleving op te bouwen,
  altijd een tegenstander van het multiculturele gelul bent geweest en van mening ben dat de samenleving wij SAMEN zijn

Plaats je reactie