MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LiteSide Artist Talk door Batoul Shimi

22 juli 2008 | in Kunst | Reageer

LitesideOp dinsdag 22 juli om 20.00 uur zal Batoul Shimi in Thami Mnynele studio – Bellamystraat 21 – een artist talk geven over haar werk en het kunstklimaat in Marokko. Batoul Shimi, een jonge beeldende kunstenares uit Martil (Marokko), verblijft gedurende twee weken in Amsterdam. In opdracht van het Liteside Festival verkent zij de publieke ruimte in de Staatsliedenbuurt. Het werk dat ze gedurende deze periode maakt zal in de komende periode te zien zijn in de expositieramen van Art Walk en tijdens het Liteside Festival op 23,24 en 25 augustus.

Moderator : Alite Thijsen
Vertaling : Truus Gase

In het werk van Batoul Shimi zijn dagelijkse gebruiksvoorwerpen ( kledingstukken, kruiden) vaak een uitgangspunt in haar werk. Momenteel is er een solotentoonstelling van haar werk te zien in Appartement 22 in Rabat waar de in de Marokkaanse keuken veel gebruikte snelkookpan de hoofdrol vervuld. Voor haar is dit een uitgangspunt om maatschappelijke en esthetische vragen aan de orde te stellen. De titel van het werk is Monde sous pression” (World’s Pressure). Door het alledaagse in een ander kader te plaatsen neemt Batoul ons mee in haar poëtische wereld waarin de menselijke maat het uitgangspunt is.
Een ander veelvoorkomend attribuut in haar werk zijn spiegels. Door het gebruik van spiegels repeteert het beeld maar kunnen ook worden ingezet om de horizon te verbreden of als gesprekspartner zoals in het werk dat ze tijdens een residency in Brussel heeft gemaakt.

Afbeeldingen van haar werk zijn te zien op de weblog van Batoul Shimi: batoulshimi.blogspot.com

Batoul Shimi heeft o.a. geëxposeerd in
L’appartement 22, Rabat,
Villa des Arts Casablanca
Dak’Art, Biennale de Dakar
Centre culturel De Warende, Brussel
Musées des Arts Décoratifs, Paris, France,
Musée d’art contemporain à Dôle , France.

Het project Walk on the Liteside is tot stand gekomen in het kader van het LiteSide Festival (www.liteside.nl) in samenwerking met Art Walk en steun van het Stadsdeel Westerpark, Prins Clausfonds en de Mondriaan Stichting. De Thami Mnynele stichting heeft het project ondersteund door haar ruimte aan de Bellamystraat 21 ter beschikking te stellen aan Batoul Shimi.

Datum: dinsdag 22 juli 2008.
Aanvangstijd: 20.00 uur
Locatie: Bellamystraat 21 (tram 7 en 17).

Plaats je reactie