MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Tante’ is terug en heeft nieuwe website

23 juli 2008 | in TV | Reageer

‘Tante in Marokko’, de zomerhit van 2007, start woensdag 23 juli (21.25 uur op Nederland 2) met een nieuwe reeks van het tv-programma over Marokkaanse Nederlanders op weg naar een vakantie in Marokko. Daarnaast laat Tante zien dat ze van deze tijd is met een website, die bezoekers o.a. de mogelijkheid biedt reisverhalen te plaatsen, de route op kaart te volgen en een digitaal naslagwerk aan te leggen.

De site maakt gebruik van bestaande, succesvolle applicaties als Ning, Twitter, Google Maps, Flickr en MediaWiki, gestoken in het jasje van ‘Tante’ (aangepaste lay-out en gebruiksmogelijkheden). Met de community van Ning.com kunnen vrienden en familie van het programma hun eigen profiel aanmaken en vervolgens hun reisverhalen, foto’s, video en muziek delen met andere vakantiegangers die naar Marokko zijn geweest of willen gaan.

De 3000 kilometer lange reis is te volgen op een kaart van Google, waarop foto’s (van Flickr.com) en informatie uit de MediaWiki wordt getoond. Aan dit naslagwerk kan iedereen eigen wiki’s toevoegen (van goedkope overnachtingsplaatsen tot plekken om benzine in te slaan). Met de internetdienst Twitter kunnen per sms of web korte berichten worden verstuurd naar alle leden van de groep Tante Twitter, meldt TV-Visie.

Tante is online te bezoeken via http://www.tanteinmarokko.nl/.

Plaats je reactie