MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Slachtoffers ongeluk Rabat herdacht

30 juli 2008 | in Marokko | 7 Reacties

autoOp basisschool Sint Joseph in het Limburgse Beringe zijn dinsdag de twee kinderen herdacht die vorige week omkwamen bij een verkeersongeluk in Marokko. Ook de oom en tante en een opa van de 9-jarige Salim en zijn 12-jarige zusje Yassira kwamen om. Leerlingen en ouders kwamen naar de school om het ongeluk te verwerken.

Het is niet bekend wat er precies is gebeurd bij het ongeluk in Rabat. De ouders van de kinderen raakten zwaargewond en liggen nog in het ziekenhuis in de Marokkaanse hoofdstad. De Limburgse familie was in Marokko op familiebezoek.

De basisschool in Beringe waar beide kinderen naartoe gingen, is de hele week geopend voor ouders en leerlingen. In de eerste schoolweek, vanaf 18 augustus, is op de school nog een besloten herdenking, bericht De Pers.

Burgemeester Mat Vestjens van Helden, waartoe Beringe behoort, liet maandag weten ‘intens mee te leven met de getroffen familie’.

Er zijn 7 reacties

 1. mohamed
  30 juli 2008 om 07:41 uur.

  Allah Irhamhoem

  maar het valt op dat in Marokko vaak ongelukken gebeuren
  hoe kan dat nou??
  als je goed kijkt is Marokko sinds de onafhankelijkheid nog steeds bezig wegen aan te leggen.
  infrastructuur in Marokko is zeer slecht
  hulpdiensten!!!!???? Daar doe ik liever geen uitspraken over!!!

  kortom !!!! het is hopeloos nog steeds, en wat verdient de minister van verkeer en vervoer!!!??
  120.000 dirham p.m. exclusief zijn landbouw, hotels, en andere fabrieken…..
  En wat doet hij daar voor het volk !!!!!??????
  Namens het volk zakken vullen en dan naar canada immigreren zoals zijn voorganger

  Ik stop er mee want ik word een beetje kwaad…

 2. gringo
  30 juli 2008 om 09:32 uur.

  inna lilahi wa inna ilaihi rajihoen en ik wens de ouders van de kinderen beterschap en ook wens alle families van de nabestanden heel veel sterkte.

 3. hamoe
  01 augustus 2008 om 01:13 uur.

  het is niet in rabat gebeurt maar in khemisset in midden atlas !
  en niet hun ouders maar hun opa en oma en oom zijn ook overleden
  dus 5 mensen. marokko heeft slechte verkeersveiligheid

  allah irhamoem mesaken

 4. kano
  07 augustus 2008 om 04:51 uur.

  Dagelijks vallen in Marokko 10 doden en veel gewonden door de verkeersongevallen het is plus/minus 3500 per jaar, en die kloodzakken in het parlement doen er heel weinig aan om dit te verminderen, die minister van verkeer moet gewoon aftreden in de vorige regering van Dris Jatoe was hij ook een minister van verkeer en infrastuctuur nu zit hij weer in deze nieuwe regering dus zijn tweede termijn maar de dodental blijft alleen maar stijgen.

 5. Jamal Tama (de vader)
  04 maart 2009 om 04:50 uur.

  Hallo allemaal,
  Allereerst wil ik iedereen bedanken voor zijn medeleven.
  Verder wil ik één en ander nader toelichten. Het ongeluk dat is gebeurdkan niemand aan de regering verwijten. De precieze toedracht kan ik me niet meer herrinneren. Het enige dat ik zeker weet is dat ik op een autosnelweg reed. Ik kan me nog herrinneren dat ik een kaartje gepakt heb voor de tol. Daarna ben ik een hele stuk film kwijt, tot ik 2 dagen later wakker werd in het ziekehuis in Rabat. Ik heb bewust voor deze weg gekozen uit veiligheidsoverweging. Volgens mijn ouders reed er een te zwaar beladen vrachtauto voor me in een flauwe bocht die door zijn lading niet tegen de helling omhoog kon. Verder heeft ze vrachtauto door zijn lengte in kombinatie met een flauwe bocht beide weghelften in gebruik gehad. De regering kan dus niets kwalijk genomen worden.

 6. Kai...
  08 juli 2010 om 07:18 uur.
 7. Theo van Lent
  15 augustus 2015 om 12:19 uur.

  L.S, Mijn naam is Theo van Lent, ik ben muzikant en maakte een cd met oa een prachtige tekst van Yassira Tama. Dit gedicht stond in een poëziebundel die ik in 2003 of 2004 onder ogen kreeg. Ik gebruikte de tekst, schreef er een melodie bij en mijn kinderen Floris en Merel zongen het lied. Ik belde de directeur van ‘De Regenboog’ in Pannerden voor Yassira’s adres om haar de cd op te sturen. Zojuist ging mijn dochter Yassira googelen en trof ze dit nieuws, ook al is het van 2008. Mijn allergrootste medeleven, wat een vreselijk nieuws.

  Hierbij de tekst:

  De eitjes zijn uitgekomen

  Een vogel vliegt
  naar de eitjes.
  Zijn ze al gebroken?
  Nee.

  Ze gaat zitten
  en houdt ze warm.
  Zij hoort iets.
  Zij voelt iets.
  Ze zijn uitgekomen.

  2003
  Yassira Tama
  Openbare school ‘De Regenboog’ groep 3
  Panningen

Plaats je reactie