MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Boussaboun als kind zo blij

25 augustus 2008 | in Sport | 1 Reactie

BoussabounDe surprise kwam uit het Midden-Oosten. Ali Boussaboun is na Morten Skoubo de nieuwste aanwinst in de aanvalslijn van FC Utrecht.

Terug van een jaartje weggeweest, want Boussaboun speelde in het seizoen 2006/2007 al zes maanden in het shirt van FC Utrecht, toen zijn toenmalige broodheer Feyenoord hem uitleende omdat hij in de Kuip niet uit de verf kwam.

‘Ali B’ kwam op de Utrechtse Open Dag niet op een vliegend tapijt, of net als bij zijn oude club Feyenoord per helikopter, maar gewoon – zoals clubeigenaar Frans van Seumeren het graag ziet – met een soort van kraan stadion Galgenwaard binnen. Om vanaf een metershoge nagebouwde Dom naar de dichtbevolkte hoofdtribune te zwaaien. Met de komst van Boussaboun, die voor twee seizoenen tekent, heeft FC Utrecht de selectie rond. Vijf nieuwe aanwinsten, Silberbauer, Maguire, Nesu, Skoubo en Boussaboun, telt het keurkorps van Willem van Hanegem.

Boussaboun, geboren in de Noord-Marokkaanse kustplaats Tanger, komt over van Al-Wakrah (Qatar) waar hij het afgelopen seizoen neerstreek, samen met Meernees Anouar Diba en Adil Ramzi (ex-FC Utrecht). De spits speelde eerder voor ADO den Haag, FC Groningen, NAC Breda en Feyenoord om via FC Utrecht naar Doha, de hoofdstad van het Arabische Emiraat Qatar, te verkassen. De transfervrije Boussaboun was nog in gesprek om zijn éénjarige contract te verlengen, maar hapte liever toe op een Utrechtse aanbieding.

,,Het leven in Qatar is mooi, het verdient goed, maar het voetbal en de entourage is toch minder.”

De Hagenaar zegt uit te zijn op revanche voor zijn eerdere periode in Utrecht. ,,Ik speelde voor mijn gevoel goed, maar het steekt nog altijd dat ik in negen wedstrijden niet wist te scoren. Supporters zijn daarom misschien sceptisch, maar ik wil bewijzen hoe goed ik kan voetballen. Ik scoorde niet, maar dat lag ook aan de aanvoer. Bovendien heb ik zeker vijf, zes assists gegeven en ook goede wedstrijden gespeeld. Wat mij betreft mag het seizoen beginnen.”

Wat hem het meest aantrekt in FC Utrecht? ,,Ik zie enorm uit naar het aanvallende voetbal dat Willem van Hanegem wil spelen.” Met de Kromme is een andere belangrijke reden genoemd waarom hij graag naar Utrecht komt. ,,Ik wilde terug naar Nederland en FC Utrecht stond het hoogst op mijn verlanglijstje. Met jongens als Cedric van der Gun, Lucian Sanmartean en Leroy George hebben we spelers met wie we aanvallend en swingend voetbal kunnen spelen. We moeten echt voor Europa kunnen gaan. Ik kan nauwelijks uitdrukken hoe blij ik met deze stap ben. De ontvangst is goed. Natuurlijk nauwelijks te vergelijken met het stappen uit een helikopter voor 50.000 fans zoals bij Feyenoord, maar deze kraan was ook prachtig.”

Voorzitter Jan-Willem van Dop verwacht veel van de bliksemaankoop. ,,Het is een prettige jongen, die in een halfjaar voetballend heeft laten zien dat hij hier hoort. Jammer dat hij niet heeft gescoord, maar verleerd is hij dat zeker niet. In Qatar lagen er ook achttien in. Tijdens onze zoektocht naar nieuwe spitsen wezen veel jongens uit de selectie ons al op Ali, wat aangeeft hoe medespelers hem als persoon en speler vinden.”

Bron: AD Sportwereld.

Er is 1 reactie

  1. tarik
    25 augustus 2008 om 02:29 uur.

    redbull is terug geluk voor FC UTRECHT

Plaats je reactie