MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minder klachten over discriminatie moslims

26 augustus 2008 | in Maatschappij | 1 Reactie

Discriminatie op de arbeidsmarktHet aantal meldingen van discriminatie blijft dalen in Rotterdam. Bij antidiscriminatiebureau Radar is dit geen reden voor een feestje. Integendeel, ze maken zich juist zorgen.

Het was integratieminister Ella Vogelaar die vorig jaar feestelijk de ‘Radar-tram’ opende. Een half jaar reed de gesponsorde tram door de stad met het nieuwe telefoonnummer (0900-2354354) voor wie meent het slachtoffer te zijn van discriminatie. Kosten van de campagne: 18.00 euro. Want volgens de minister, en toenmalig wethouder Kaya, was de drempel voor het doen van aangifte nog altijd te hoog.

Het lijkt er op dat de campagne weinig succesvol is. Directeur Cyriel Triesscheijn zegt dat er ook dit jaar minder meldingen binnenkomen. ,,Wel is de daling minder sterk dan het landelijk gemiddelde, dus misschien heeft het toch effect.’’

Uit recente cijfers van de gemeente blijkt dat het aantal klachten bij Radar gestaag afneemt. Waren het er in 2000 nog 628, in 2007 was het gedaald tot 421. Wordt er misschien minder gediscrimineerd? Triesscheijn gelooft daar niets van. ,,Iedereen voelt aan z’n water dat het aantal discriminatiegevallen niet is afgenomen. Vooral moslims doen minder aangifte, terwijl over de islam juist veel wordt geroepen. Dat is geen goed teken: het kan betekenen dat moslims zich machteloos voelen en zich afkeren van de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat velen denken dat het toch geen zin heeft.’’

Triesscheijn verwacht veel van een landelijke reclamecampagne voor volgend jaar, waar een miljoen euro voor wordt uitgetrokken. Zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Er is 1 reactie

  1. Peter = de naam
    29 augustus 2008 om 07:27 uur.

    Het zal wel de angst zijn dat zijn dure vet gesubsieerde baantje verdwijnt. Arme heer Triesscheijn. Moet ie straks een echte baan zoeken.

Plaats je reactie