MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko rolt terreurnetwerk op

30 augustus 2008 | in Maatschappij | Reageer

amn lwatanieDe Marokkaanse politie zegt deze week met vijftien arrestaties in verschillende plaatsen een aan Al-Qaida verbonden terroristische organisatie te hebben opgerold. Dat meldt het staatspersbureau MAP vrijdag.

De groep zou van plan zijn geweest aanslagen te plegen in Marokko. Bij de leden werden chemicaliën en ontstekingsmechanismen gevonden. De cel droeg de naam Fath al-Andalus, wat ‘strijd voor islamitisch Spanje’ betekent. Deze naam refereert mogelijk aan de islamitische koninkrijken uit de middeleeuwen die zich uitstrekten tot in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Al-Qaida heeft meerdere keren te kennen gegeven dat het veroveren van Spanje een van de doelen is van de jihad. In 2004 kwamen bij aanslagen in treinen in Madrid 191 mensen om het leven.

Fath al-Andalus is de zesde terroristische cel die dit jaar in Marokko is ontmanteld. Het land met 33 miljoen inwoners heeft de afgelopen jaren te maken gekregen met een opkomst van de radicale islam. In 2003 kwamen bij zelfmoordaanslagen in Casablanca 45 mensen om het leven. Ongeveer duizend moslimextremisten zitten in Marokko achter de tralies, in afwachting van hun proces of veroordeeld voor terroristische misdrijven. Zo schrijft De Pers.

Plaats je reactie